GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 5 πιο χορταστικά φρούτα

Είναι ευρέως γνωστός ο σημαντικός ρόλος των φρούτων στη σωστή διατροφή και τη διατήρηση του υγιούς βάρους καθώς όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία, αλλά έχουν και πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της αίσθησης της πείνας.

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο χορταστικά φρούτα ιδού η λίστα

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές για την ενεργοποίηση του σώματός σας, αλλά μελέτη διαπίστωσε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικές για αθλητές με τα ισοτονικά ποτά -έχοντας επιπλέον διατροφικά οφέλη όπως το κάλιο και η βιταμίνη Β6.

Και παρόλο που οι μπανάνες έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα φρούτα, έχουν μοναδικά οφέλη ως σνακ για να νιώσετε χορτάτοι. “Πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι ελαφρώς πράσινες μπανάνες περιέχουν μια πηγή ανθεκτικού αμύλου που είναι πιο αργά αφομοιούμενο από τον οργανισμό, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας”.

Μήλο

Τα μήλα παρέχουν ένα συνδυασμό ινών και νερού που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι. Τα μήλα περιέχουν επίσης πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι ικανοποιεί την πείνα.

Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, διαπίστωσε ότι γυναίκες που έτρωγαν 240 θερμίδες ημερησίως αποξηραμένου μήλου δεν πήραν βάρος – αντίθετα έχασαν πάνω από τρία κιλά σε έξι μήνες, πιθανώς επειδή τα μήλα τους έκαναν να μην θέλουν να φάνε άλλα τρόφιμα.

Μούρα

Επειδή δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μπορείτε να τρώτε πολλά – αν αντικαταστήσετε με αυτά τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες θα βοηθήσουν στη μείωση του βάρους. Τα μούρα, όπως τα βατόμουρα, είναι επίσης υψηλά σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, τα οποία εμποδίζουν τη φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα μούρα μπορούν να προστατεύσουν από την παχυσαρκία και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες – ένα φλιτζάνι σμέουρων έχει οκτώ γραμμάρια ινών – αλλά και ένα ολόκληρο μοναδικό πάνελ βιταμινών, ανόργανων συστατικών και αντιοξειδωτικών που θα διατηρήσουν το αίσθημα του κορεσμού.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι ίσως το πιο χορταστικό από όλα τα φρούτα, εν μέρει επειδή περιέχει περισσότερες θερμίδες – 240 ανά φλιτζάνι. Αλλά, είναι ένας καλός τρόπος να χορτάτοι, καταναλώνοντας υγιή λιπαρά.

Η αντικατάσταση του κορεσμένου λίπους με το ακόρεστο λίπος [που περιέχει το αβοκάντο] αυξάνει την αίσθηση της πληρότητας και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η προσθήκη μισού αβοκάντο σε ένα γεύμα αύξησε την αίσθηση κορεσμού και μείωσε την επιθυμία για φαγητό μετά από ένα γεύμα, χωρίς να φέρει αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Καρπούζι

Όλο αυτό το υγρό που περιέχει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας νιώσετε χορτάτοι – ακριβώς όπως το να πιείτε ένα ποτήρι νερό μπορεί να μειώσει την πείνα. Το καρπούζι έχει πάνω από 94% περιεκτικότητα σε νερό.

Επιπλέον, έχει και άλλα οφέλη για την υγεία – είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών Α και C, αλλά και καλίου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!