WOMEN'S GUIDE

Μάθαμε το μυστικό της "αγέραστης" ομορφιάς της Κάτιας Δανδουλάκη

Η δημοφιλής ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη αν και είναι πλέον 72 ετών μοιάζει να έχει καταφέρει να παραμείνει αγέραστη και διατηρεί μια αψεγάδιαστη σιλουέτα.

Η ηθοποιός πρόσφατα παραχώρησε μια νέα συνέντευξη  στο περιοδικό "7 Μέρες TV" και μίλησε για την πανδημία, για τη ψυχοθεραπεία που έχει κάνει και τις νέες συνεργασίες της, αλλά αποκάλυψε και ποιο είναι και το μυστικό που διατηρείται σε τόσο άψογη φόρμα και αυτό δεν είναι άλλο παρά η αποχή από τα γλυκά, τα οποία απουσιάζουν εντελώς από τη διατροφή της.


Σας έχει επηρεάσει ο τρόπος με τον οποίο η πανδημία έχει διεισδύσει στη ζωή μας;
Είναι δυνατόν να μη με επηρεάσει; Ζούμε κοσμογονικές στιγμές. Αλλάζει σελίδα η παγκόσμια ιστορία. Από κει και πέρα, έχω κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό μου για να μπορώ να ξεπερνώ τις μαύρες σκέψεις. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι όλα θα βρουν το δρόμο τους. Δεν επιτρέπω σε καμία κακή σκέψη να με βασανίσει.

Έχετε κάνει ψυχοθεραπεία;
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια κάνω συνέχεια ψυχοθεραπεία. Δεν με αγαπούσα. Με βασάνιζα. Δεν μου έδινα χώρο να αναπνεύσω, να εκφράζομαι ουσιαστικά χωρίς να καταπιέζομαι. Γιατί η αλήθεια ποτέ δεν προσβάλλει κανένα. Η ψυχοθεραπεία μού προσέφερε την ελευθερία να εκφράζομαι. Είναι ανεκτίμητο δώρο.

Γιατί δεν εκφραζόσασταν;
Από πολύ μικρή ηγούμουν ενός μεγάλου συνόλου στο θέατρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετώ τον εαυτό μου πολύ πίσω, για να μη διαλυθεί η εκάστοτε δουλειά. Καταπιεζόμουν! Τώρα λέω ακριβώς αυτό που νιώθω, ακόμα και αν έχει ως αποτέλεσμα να «κατέβει» η δουλειά. Δεν επιθυμώ να βλάπτω άλλο τον εαυτό μου.

Αλλάζω θέμα. Έχετε υπέροχη σιλουέτα. Το μικρό, μαγικό μυστικό που σας κρατά τόσο κομψή;
Και αυτό το μυστικό έχει να κάνει με δουλειά και κανόνες. Δεν εγκατέλειψα ποτέ τον εαυτό μου. Τον πρόσεχα όσο μπορούσα. Ήθελα να κρατήσω αυτήν τη νεανική ζωντάνια. Βεβαίως, τα χρόνια περνάνε. Έχω απόλυτη επίγνωση της συνθήκης. Δεν μου επιτρέπω όμως να παραιτηθώ. Δεν υπάρχει καμία μέρα που δεν κάνω την εικοσάλεπτη γυμναστική μου. Προσέχω τη διατροφή μου. Υποχρεωτικά στερούμαι τα γλυκά. Τίποτα δεν αποκτάται εύκολα. Απαιτεί δουλειά. Θέλω να παίξω τους ρόλους που επιθυμώ, χωρίς τον περιορισμό της εξωτερικής εικόνας.

Είστε απολύτως πειθαρχημένη, λοιπόν…
Θα σας έλεγα ότι είμαι στρατιώτης ο οποίος μπορεί όμως να γίνει και στρατηγός. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, είμαι απολύτως πειθαρχημένη και σέβομαι την ιεράρχηση.

Αισθάνομαι ότι δεν καβαλήσατε ποτέ καλάμι.
«Ποτέ. Καθένας μας είναι μοναδικός. Είμαστε μικροί θεοί. Έχουμε τεράστια δύναμη μέσα μας. Δεν υπάρχει δεύτερος σαν και εμάς ξεχωριστά στον κόσμο. Αυτό είναι μεγάλο το δώρο της φύσης και του Θεού απέναντί μας. Οπότε, πραγματικά ένιωθα πάντοτε ευλογημένη και δεν είχα κανένα λόγο να ζηλέψω κάτι. Όταν έκανα μια μεγάλη επιτυχία, ήξερα πολύ καλά ότι μπορεί ωραιότατα, έπειτα από δύο μήνες, να έρθει μια αποτυχία. Οπότε, ούτε αυτό με ξάφνιασε. Όποτε κατακτούσα μια κορυφή, έβλεπα την επόμενη», είπε η ηθοποιός στο «7 Μέρες TV.
 

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!