WOMEN'S GUIDE

Δροσίστε την επιδερμίδα σας με DIY κρέμες με αγγούρι

Το δροσιστικό αγγούρι είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα. Προσφέρει τόνωση και ενυδάτωση, έχει αντιοξειδωτική δράση, μαλακώνει, καταπραΰνει και συσφίγγει το δέρμα.

Ακολουθούν δύο απλές DIY συνταγές με μέλι και με αλόη και φυσικά αγγούρι.
Καλό είναι να επιλέξετε αγγούρια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς το αγγούρι, όπως και τα περισσότερα λαχανικά με λεπτή φλούδα, συγκεντρώνουν στη φλούδα τους πολλά χημικά, που καλό είναι να αποφύγετε να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας. 
Αν δεν έχετε βιολογικά αγγούρια, απλά εκτελέστε τις συνταγές, αφού πρώτα τα έχετε ξεφλουδίσει.
 

Δροσιστική κρέμα με μέλι και αγγούρι

Υλικά:

1 αγγούρι

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά το αγγούρι. Κόψτε το σε κομμάτια και περάστε το στο multi για να γίνει πολτός. Σουρώστε τον πολτό με μια γάζα, πιέστε καλά μέχρι να βγει όλος ο χυμός. Ρίξτε μέσα στο χυμό αγγουριού το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά για να ενωθούν τα δυο υλικά, εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα με ένα ηλεκτρικό σέικερ για καφέ. Τοποθετήστε τη λοσιόν σε ένα άδειο – καθαρό μπουκαλάκι με καπάκι και φυλάξτε τη στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Εφαρμογή:

Κάθε πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, εμποτίστε ένα pad με τη λοσιόν και περάστε τη σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αφήστε να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα ή serum και οπωσδήποτε το αντηλιακό σας το πρωί. Πριν από κάθε εφαρμογή να ανακινείτε καλά το μπουκαλάκι.

 

Δροσιστικό mist με αγγούρι και αλόη

Θα χρειαστείτε: 1 αγγούρι, 1 κ.γ. aloe vera σε μορφή gel, 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1/2 φλ. ροδόνερο και προαιρετικά μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Πως θα το φτιάξετε: Καθαρίστε το αγγούρι και βάλτε το στο blender μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια στραγγίξτε το καλά για να αφαιρέσετε το χυμό του. Τοποθετήστε το στο μπουκαλάκι και ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακινείστε καλά. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέστε λίγο νερό. Το face mist είναι έτοιμο.

Καλό είναι να το βάλετε για λίγο στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!