WOMEN'S GUIDE

Tips για να φτιάξετε μόνες σας 5 μάσκες ομορφιάς με βάση το καρπούζι

Αυτή την εποχή τα καρπούζια τα βρίσκει κανείς εύκολα και παντού, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν πως αυτό το υπέροχο και ζουμερό καλοκαιρινό φρούτο, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία που προσφέρει, είναι σύμμαχος και της ομορφιάς.

Tο καρπούζι περιέχει Βιταμίνη Α σε μορφή καροτενοειδών, μεγάλες ποσότητες Βιταμίνης C και λυκοπένιο - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.


Η Βιταμίνη Α στο καρπούζι μειώνει το μέγεθος των ανοικτών πόρων στο πρόσωπό μας κι έτσι ελαχιστοποιεί την έκκριση ελαίων από τους αδένες.


Ο χυμός του καρπουζιού αναζωογονεί το δέρμα και του χαρίζει άμεση φρεσκάδα. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Παράλληλα, συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων από τα εγκαύματα και τα σκασμένα χείλη. Επίσης χαρίζει λείο και απαλό δέρμα, λαμπερό και καθαρό, ακόμη κι αν είχατε προηγουμένως εκτεθεί στη σκόνη, την άμμο, τους ρύπους της ατμόσφαιρας αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Για να φτιάξετε μόνες σας χυμό καρπουζιού αρκεί να χτυπήσετε κομμάτια καρπουζιού στο μπλέντερ. Εκτός από το μπλέντερ, μπορείτε για να πάρετε το χυμό καρπουζιού, μπορείτε να τοποθετήσετε την ψίχα του σε ένα τούλι και να το πιέσετε ώστε να βγει καθαρός ο χυμός του.

Δείτε τώρα 5 DIY κρέμες και μάσκες ομορφιάς που μπορείτε να φτιάξετε με χυμό καρπουζιού.

1. Για ενυδάτωση και λάμψη
1-2 κ. σ. χυμό καρπουζιού
1-2 κ.σ. γιαούρτι

Τα ανακατεύετε και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 10 -15 λεπτά. Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

*Το γαλακτικό οξύ και τα ένζυμα που περιέχει το γιαούρτι βοηθάνε στον καθαρισμό του δέρματος ενώ το καρπούζι συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση.

2. Για ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα
1 κ.σ. χυμό από καρπούζι
1 κ.σ. μέλι

Τα ανακατεύετε καλά και απλώνετε τη μάσκα. Την αφήνετε για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

*Ο συνδυασμός μελιού-καρπουζιού, ενισχύει την ενυδατική της δράση και συμβάλει στην υγρασία βαθιά μέσα στο δέρμα σας, καταπολεμώντας τις ξηρές επιδερμίδες.

3. Αντιγηραντική δράση
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.σ. πουρέ αβοκάντο

Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο, λιώστε το και ανακατέψτε με το χυμό καρπουζιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, για 20 τουλάχιστον λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

*Ο συνδυασμός των δύο, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και η βιταμίνη C μαζί με τη βιταμίνη Ε, δρουν ως αντιοξειδωτικά.

4. Για φλεγμονή, πρόσωπο με τάση ακμής
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.σ. λιωμένη μπανάνα

Ανακατέψτε, εφαρμόστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

*Η μπανάνα, περιέχει βιταμίνες Β2, Β6 και Β12, θα συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, και ταυτόχρονα κάνει το δέρμα απαλό, ενώ το καρπούζι λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα.

Μάσκα ενυδάτωσης, ιδανική για εγκαύματα από τον ήλιο
1-2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
1 κ.γλ. αλόη τζελ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, τοποθετήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε την για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

*Οπως είπαμε και παραπάνω το γιαούρτι με το καρπούζι, καθαρίζουν και ενυδατώνουν σε βάθος, ενώ σε συνδυασμό με το τζελ αλόης δροσίζουν το δέρμα και καταπολεμούν το έγκαυμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!