GOOD LIFE

Οι 10 τροφές που αδυνατίζουν και διεκδικούν μια θέση στο πρωινό σου

Αν βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές ή ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου, πιθανά να ξέρεις πως όταν απολαμβάνεις το καλοκαίρι και ειδικά στις διακοπές, είναι δύσκολο να ακολουθήσεις αυστηρές δίαιτες ή συγκεκριμένα διατροφικά μοντέλα, όπως κάνεις τον υπόλοιπο χρόνο.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάς, ακόμα και στις διακοπές, είναι πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό.
Μάλιστα αν δεν παρασυρθείς με τις λιχουδιές που πιθανά θα βρεις στα πρωινά που σερβίρουν τα ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα σε τουριστικούς προορισμούς, μπορείς εύκολα να εντάξεις στο πρωινό σου, τις ακόλουθες τροφές, που μάλιστα θα σε βοηθήσουν να χάσεις και κιλά και να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος.
 

Αβγό

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής κάθε πρωτεϊνούχου πρωινού που σέβεται τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη στήλη αυτή. Σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, χωρίς να έχεις καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού, ενώ παράλληλα ξυπνάει τόσο εσένα, όσο και τον μεταβολισμό σου, που έφθασε η ώρα να αναλάβει δράση. Είναι ήδη 10 το πρωί, ε;

 

Φράουλες

Καλοκαίρι χωρίς το κόκκινο φρούτο που αδυνατίζει και τον ουρανίσκο σου αιχμαλωτίζει; Δεν γίνεται. Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος να προσθέσεις μερικές κατακόκκινες φράουλες στο πρωινό σου και να αφήσεις τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές τους ίνες να λύσουν κάθε πρόβλημα που αφορά το βάρος σου;

 

Γιαούρτι με μούρα

Επίπεδη κοιλιά, καλώς ήρθες! Το γαλακτοκομικό τρόφιμο που φημίζεται για τη δράση του αυτή συμπληρώνεται με ιδιαίτερη μαεστρία από γευστικά και πολύχρωμα μούρα και ο οργανισμός σου σε ευχαριστεί για τα προβιοτικά και τις φυτικές ίνες που του προσφέρεις.

 

Ginger

Ίσως να αισθάνεσαι ότι δεν είναι και η καλύτερη τροφή, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι απελπιστικά υψηλές. Δεν χρειάζεται, όμως, να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα, για να επωφεληθείς από τις θαυματουργές του ιδιότητες. Δύο κουταλάκια του γλυκού σε ένα δροσιστικό πράσινο τσάι αρκούν, ούτως ώστε το περιττό λίπος να αρχίσει να «καίγεται» και ο αριθμός στη ζυγαριά να «πέφτει».

 

Ξηροί Καρποί

Τι, εσύ τους περιορίζεις τις βραδινές ώρες; Προτίμησε τους ανάλατους και καλά ψημένους και άσε το σίδηρο σου να πάρει τα πάνω του. Μήπως να πάρεις μερικούς μαζί σου και στην παραλία;

 

Γκρέιπφρουτ 

Διασπά εσωτερικά το λίπος, σε γεμίζει με βιταμίνες και (φυσικά) σε αδυνατίζει. Και σε «δροσίζει». Ειδικά, αν το συνδυάσεις με λίγα παγάκια. Αχ. Καλοκαίρι και αδυνάτισμα μόλις δημιούργησαν τον πιο εκρηκτικό combo.

 

Καφές

Εσύ, πόσο συχνά απολαμβάνεις το παγωμένο καφεδάκι σου και τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις από αυτόν; Ναι, έχει! Σου δίνει ενέργεια, σε κρατά λεπτή, «ξυπνά» το μεταβολισμό σου, με τη μυρωδιά του να σε χορταίνει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις, όσο το δυνατόν περισσότερο, την ποσότητα της ζάχαρης που ρίχνεις, πριν πιεις την πρώτη σου γουλιά.

 

Μπανάνα

Μήπως να δοκιμάσεις αν είναι φρέσκια, πριν το δεκατιανό σου; Η πλήρης αυτή τροφή θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το -εντελώς- ανεπιθύμητο φούσκωμα, μιας και θα σε γεμίσει με φυτικές ίνες που το καλοκαίρι ίσως χρειάζεσαι λίγο περισσότερο.

 

Βρώμη

Δημητριακά; Καλύτερα να προτιμήσεις το υποκατάστατο του που και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι (έχοντας παράλληλα λίγες θερμίδες) και ιδιαίτερα γευστικό είναι – εντάξει, την πρώτη φορά που θα την δοκιμάσεις η σύγκριση με τα αγαπημένα σου δημητριακά ίσως αδικήσει λίγο τις νιφάδες αδυνατίσματος.

 

Ακτινίδιο

Είναι πράσινο, ζουμερό και δροσιστικό. Είτε το μετατρέψεις σε smoothie, είτε το καταναλώσεις στη φυσική του μορφή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεμίσεις με βιταμίνες και θα αποκτήσεις έναν ακόμα σύμμαχο στην επιχείρηση αδυνάτισμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!