WOMEN'S GUIDE

Tα 7 tips για τέλειο σώμα μετά την ηλικία των 50 ετών από ένα αγέραστο top model

Ως top model, είχε κερδίσει τον τίτλο του "The Body", αφού διατηρούσε το πιο... άψογο κορμί στον κόσμο και ακόμα και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά τα πρώτα εξώφυλλα της στο Sports Illustrated, που την έκαναν διάσημη, η Elle Mcpherson παραμένει κουκλάρα!

Η Αυστραλέζα καλλονή, είναι πλέον 56 ετών και συνεχίζει να αφήνει τους πάντες άφωνους με το κορμί της.


Το olivemagazine.gr, συγκέντρωσε τα 7 βασικά tips, που τι διάσημο πρώην top model συστήνει σε όλες τις γυναίκες και ειδικά σε όσες έχουν περάσει την ηλικία των 50, για να μπορέσουν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

1. Η καθημερινή διατροφή θα πρέπει να είναι απλή
«Προσπαθώ να κρατώ το σώμα μου όσο το δυνατόν πιο αλκαλικό γίνεται, αποφεύγοντας τα γαλακτοκομικά και τα κόκκινα κρέατα. Δεν τρώω σιτάρι, αλλά αν θέλω να φάω ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί, θα χρησιμοποιήσω ένα ψωμί σίκαλης και όχι ένα χωρίς γλουτένη, γιατί πιστεύω ότι το τελευταίο είναι γεμάτο ζάχαρη. Φροντίζω να μην καταναλώνω πολλή ζάχαρη και δεν τρώω πολλά φρούτα, εκτός από μερικά μούρα».

2. Δεν πειράζει να κάνει μερικές παρασπονδίες
«Απλά φροντίζω να μην τις κάνω κάθε μέρα. Λατρεύω τη μαύρη σοκολάτα. Τρώω ένα τετραγωνάκι πού και πού», λέει.

3. Κοιμήσου καλά και πιες πολύ νερό
«Εάν δεν πιω 3 λίτρα νερό τη μέρα και δεν κοιμηθώ τουλάχιστον 7 ώρες, το σώμα μου κάνει κατακράτηση και το πεπτικό μου σύστημα δεν λειτουργεί καλά».

4. Μη χάσεις την έμπνευσή σου
«Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις κάθε μέρα κάτι που σε εμπνέει. Θέλω να εμπνέομαι από κάτι έξω από τις δικές μου σκέψεις».

5. Γυμνάσου για 45′
«Γυμνάζομαι κάθε μέρα για 45′. Άλλες φορές περπατάω, άλλες τρέχω, άλλες κολυμπάω, χορεύω ή κάνω σκοινάκι. Κάθε μέρα κάνω και κάτι διαφορετικό. Δεν πιστεύω ότι το να κάνεις κάθε μέρα το ίδιο στον αυτόματο πιλότο είναι ο μόνος τρόπος να είσαι σε φόρμα».

6. Κάνε πρόγραμμα
«Προγραμματίζω τη γυμναστική μου, όπως θα έκανα για ένα meeting στη δουλειά. Αυτός είναι ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό μου και αν δεν το προγραμματίσω, συχνά το ξεχνώ».

7. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις διάλειμμα όταν είσαι σε διακοπές
«Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να πας γυμναστήριο, αλλά μπορείς να πας για κολύμπι, να περπατήσεις στην παραλία ή να κάνεις μερικές προβολές».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on Nov 19, 2019 at 5:39am PST

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!