WOMEN'S GUIDE

Αποτρίχωση στο σπίτι; Το ‘χεις!

Δε λέμε, όλες μας απολαμβάνουμε και αναζητούμε στιγμές επαγγελματικής περιποίησης.  Κάποιες ώρες μέσα στον μήνα που θα χαλαρώσουμε και θα αφεθούμε στα ικανά χέρια ενός ειδικού. Ταυτόχρονα όμως, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να είμαστε σε θέση να φροντίζουμε τον εαυτό μας ώστε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή στα… καλύτερα μας! Το αξίζουμε!

«Be your own pro» είναι το σύνθημα κορίτσια, παίρνουμε την ομορφιά μας στα δικά μας χέρια και το θέμα «αποτρίχωση», το μόνιμο μας πρόβλημα, δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορες. Κάποιες απόπειρες λίγο-πολύ, όλες μας έχουμε κάνει, κάποιες φορές επιτυχημένα και κάποιες άλλες… όχι και τόσο. Το κλειδί της επιτυχίας είναι, όπως σε όλα, στις λεπτομέρειες.

 

Αν κάνεις αποτρίχωση με αποτριχωτικές ταινίες:

  • Προετοίμασε το δέρμα σου μια ημέρα πριν και φρόντισε να το ενυδατώσεις καλά. Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνεις απολέπιση στην περιοχή.
  • Δώσε σημασία στη φορά της τρίχας. Στην αντίθετη με αυτήν φορά θα πρέπει να τραβήξεις την ταινία, με τρόπο γρήγορο και απότομο.
  • Αν δεις πως δεν αφαιρέθηκαν με την πρώτη απόπειρα όλες, τότε προχώρα στην επόμενη περιοχή, άσε το δέρμα σου να «ανασάνει» και ξαναδοκίμασε λίγα λεπτά μετά. Διαφορετικά ίσως προκαλέσεις ερεθισμούς.
  • Ένα τσιμπιδάκι για τις πιο… επίμονες περιπτώσεις είναι πάντα καλό να υπάρχει.
  • Στο τέλος κάθε αποτρίχωσης, ενυδάτωσε καλά την περιοχή με λάδι ή/και κρέμα της επιλογής σου ενώ θα προτείναμε να «ενισχύσεις» το beauty routine σου και με καταπραϋντική κρέμα.

 

Αν επιλέγεις αποτριχωτική κρέμα, τότε επίσης θα πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία της προετοιμασίας και της ενυδάτωσης (τόσο μια μέρα πριν όσο και στο τέλος) ενώ φρόντισε να την αφαιρέσεις καλά και διεξοδικά.

Για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα, θα πρέπει να δώσεις την ίδια προσοχή και στα προϊόντα που θα επιλέξεις ως τους «at-home» σύμμαχούς σου σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Πώς κάνεις σωστή επιλογή;

  • Επίλεξε προϊόντα με λιγότερα χημικά συστατικά. Έτσι έχεις καλύτερο έλεγχο του πως θα «αντιδράσει» το προϊόν στο δέρμα σου και θα αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις και ερεθισμούς,
  • Φρόντισε επίσης το προϊόν που θα διαλέξεις να έχει καλύτερη εμπειρία χρήσης με υποαλλεργική φόρμουλα. Τι σημαίνει αυτό; Ας πούμε απλώς πως… τέτοια προϊόντα έχουν περάσει με άριστα, τα δικά τους… «»!
  • Αν χρησιμοποιείς κρέμα αντί αποτριχωτικές ταινίες, τότε αυτό δε σημαίνει αυτομάτως πως θα έπρεπε να συμβιβάζεσαι ούτε στην διάρκεια του αποτελέσματος ούτε στην… μυρωδιά. Ξέρουμε, ξέρουμε, «we’ve all been there». Με λίγο ψάξιμο θα βρεις καινοτόμα προϊόντα που έχουν σαφώς  βελτιωμένο άρωμα, αφήνουν το δέρμα απαλό και λείο σε χρόνο μηδέν που διαρκούν μέχρι και 28 ημέρες.

 

Ακολούθησε τις συμβουλές μας, be your own pro και… το ‘χεις. Είμαστε σίγουρες!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!