WOMEN'S GUIDE

Δυο Kardashians τώρα δεν λούζονται συχνά όπως πιθανά κάνεις και εσύ

Η περίοδος της καραντίνας, είχε σαν αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες να αλλάξουν τις συνήθειες τους και να σταματήσουν να περιποιούνται τον εαυτό τους τόσο συχνά, όσο έκαναν πριν.

Έτσι για παράδειγμα, πολλές σταμάτησαν να βάφονται καθημερινά (αφού δεν έβγαιναν έξω) ενώ πολλές είναι αυτές που έκοψαν το συχνό λούσιμο των μαλλιών τους, όλο αυτό το διάστημα.


Μεταξύ αυτών που ομολόγησαν πως το τελευταίο διάστημα σταμάτησαν να λούζονται συχνά, ήταν και οι Khloe και Kourtney Kardashian που σε ένα βίντεο, απαρίθμησαν όλα όσα άλλαξε στη ζωή τους και στην beauty ρουτίνα τους, η καραντίνα.


Αν και εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία με τις Kardashians και αυτές τις εβδομάδες, σταματήσατε το καθημερινό ή ιδιαίτερα τακτικό λούσιμο των μαλλιών σας, δείτε, ποια οφέλη αποκομίζετε. Ωστόσο να θυμάστε πως αν τα μαλλιά σας έχουν πιτυρίδα ή αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling μαλλιών κάθε μέρα, τότε το συχνό λούσιμο είναι απαραίτητο.


Τα οφέλη από το αραιό λούσιμο

Τα μαλλιά σας δεν θα είναι τόσο ξηρά

Η επιδερμίδα του κεφαλιού παράγει φυσικά έλαια τα οποία συμβάλλουν στην ενυδάτωση των τριχών. Πρόκειται ουσιαστικά για μια φυσική μάσκα μαλλιών, η οποία όμως απομακρύνεται με το καθημερινό λούσιμο. Τα φυσικά αυτά έλαια βοηθούν την τρίχα να γίνει μεταξένια, όπως ακριβώς το κάνει μια μάσκα μαλλιών.

Τα μαλλιά σας θα είναι πιο λαμπερά

Όταν δίνετε στα μαλλιά σας χρόνο να «εκμεταλλευθούν» τα φυσικά έλαια, είναι πιο λαμπερά όταν τα λούζετε. Αξιοποιήστε λοιπόν στο έπακρο αυτά τα φυσικά έλαια, βουρτσίζοντας τακτικά τα μαλλιά σας προκειμένου να φτάσουν στις άκρες των τριχών.

Απαλές και τιθασευμένες μπούκλες

Τα σγουρά μαλλιά έχουν την τάση να είναι ξηρά, καθώς είναι δύσκολο για τα έλαια τα φτάσουν ως την άκρη της τρίχας. Όταν λούζετε πιο αραιά τα μαλλιά, τους επιτρέπετε να τραφούν με τα έλαια και να κάνετε τις μπούκλες σας μεταξένιες. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, κάνετε μέρα παρά μέρα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Η βαφή διαρκεί περισσότερο

Το χρώμα των μαλλιών είναι σαν το χρώμα των ρούχων: όσο περισσότερο τα λούζετε, τόσο πιο πολύ ξεβάφουν.
Ο βασικός ένοχος είναι το ίδιο το νερό, αφού ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε σαμπουάν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση σαμπουάν με θειώδη και να προτιμάτε προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Αποφεύγετε τέλος το καυτό νερό και προσπαθήστε να είναι όσο πιο κρύο γίνεται για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα και τη διαφυγή χρώματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!