TV BITS

Ο Άγγελος μου: Ανακοίνωση νικητών και ο νέος παγκύπριος διαγωνισμός

Έπειτα από την διεξαγωγή του διαγωνισμού «ΑΓΓΕΛΟΣ» στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο Junior», ο οποίος ήταν μια πρωτοβουλία της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ και τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ, αλλά και με τη στήριξη του νερού ΕΥ ΖΗΝ και Λεσχών ΛΑΙΟΝΣ ΚΥΠΡΟΥ, σας ενημερώνουμε ότι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ο διαγωνισμός καλούσε τα παιδιά να φτιάξουν πρωτότυπες και ευρηματικές κατασκευές χρησιμοποιώντας μία μικρή μπουκάλα νερού για να δημιουργήσουν μια κούκλα που να έχει την όψη ενός αγγέλου.  Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ», αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας των μελών της οικογένειας και στην εκτόνωση της έντασης που προξενεί ο εγκλεισμός, μέσα από μία διαδραστική δραστηριότητα.  Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών αλλά και εξαιτίας του ότι υπήρχαν συμμετοχές με μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τα μικρότερα παιδιά διαγωνίστηκαν σε ξεχωριστή κατηγορία.  Δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες, η μία των 4 - 7 ετών και η άλλη των 8 - 15 ετών. 

 

Πιο κάτω θα βρείτε τα ονόματα των νικητών και τα βραβεία που κερδίζουν.

Ηλικιακή Ομάδα: 4 - 7 ετών

Ελένη Πιερή - €100

Ηλικιακή Ομάδα: 8 - 15 ετών

Πρώτο Βραβείο: Μαριάννα Ζακή - €250

Δεύτερο Βραβείο: Άννα Βασιλείου - €150

Τρίτο Βραβείο: Ίρις Κωνσταντίνου & Μελίνα και Εβελίνα Ιωαννίδου - €100 (2 νικητές)

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

«Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ»

 

«ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ»

 

 

Η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ,  τη  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ και τη φαρμακευτική εταιρεία MEDOCHEMIE, αλλά και με τη στήριξη του νερού ΕΥ ΖΗΝ, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή νέου διαγωνισμού που αφορά τα παιδιά, διατηρώντας το θέμα «ΑΓΓΕΛΟΣ».

 

Η  πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού οδήγησε τις οικογένειες σε καραντίνα, αυτοπεριορισμό και κοινωνική απομάκρυνση.  Οι δημιουργικές δραστηριότητες των μελών τους ήρθαν σε δεύτερο πλάνο αφού τα περισσότερα από αυτά αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. 

 

Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ», αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας των μελών της οικογένειας και στην εκτόνωση της έντασης που προξενεί ο εγκλεισμός, μέσα από μία διαδραστική δραστηριότητα.  

 

Αυτή τη φορά ζητούμε από τα παιδιά να φτιάξουν ζωγραφιές με τον Άγγελό τους τις οποίες θα συνοδεύουν με ευχές που απευθύνονται στους Λειτουργούς Υγείας και Ασφάλειας οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.  Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι ώστε να μπορέσουμε να τους επιτρέψουμε να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά και να μπορέσουμε να κερδίσουμε την μάχη αυτής της πανδημία.

 

Η παιδική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο Junior» θα καλεί παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5-12 ετών, και γονείς να φτιάξουν ζωγραφιές με τον «ΑΓΓΕΛΟ» τους που προσφέρει λουλούδια στους λειτουργούς.

 

 

Μαζί με τη ζωγραφιά μπορούν να στείλουν και ένα μήνυμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Τα έργα των παιδιών θα παρουσιάζονται καθημερινά μέσα από την εκπομπή.

 

Στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα θα φωτογραφίζεται και θα στέλνεται στη σελίδα του ΚΕΝΘΕΑ στο Instagram (@KENTHEAcy) αλλά και στο Facebook (KENTHEACY) μαζί με τα στοιχεία του παιδιού, (Όνομα, Ηλικία, Τάξη στο Σχολείο, Σχολείο, Διεύθυνση, Ηλεκτρονική Διεύθυνση και Τηλέφωνο).  Το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει όσες φορές επιθυμεί.

Όπως και στον προηγούμενο διαγωνισμό, οι δημιουργίες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία θα αφορά παιδιά ηλικιών 5-8 ετών και η δεύτερη κατηγορία παιδιά ηλικιών 9-12 ετών.

 

Από κάθε κατηγορία θα επιλεχθούν 3 νικητές. Οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν το ποσό των €150, οι δεύτεροι νικητές το ποσό των €100 και οι τρίτοι νικητές το ποσό των €50.

Η έναρξη του διαγωνισμού είναι την Πέμπτη, 30/4/20, και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 20/5/20.

 

Σε όλα τα παιδιά θα αποσταλεί Τιμητικό Δίπλωμα και τα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Μια κοινωνική πρωτοβουλία της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, του ΚΕΝΘΕΑ, της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ

και της φαρμακευτικής εταιρείας MEDOCHEMIE.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!