WOMEN'S GUIDE

Κάνε μόνη σου μασάζ προσώπου για να διώξεις το στρες [βίντεο]

Το μασάζ προσώπου πάντα βοηθά στο να μας χαρίζει ομορφιά, βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας και να απομακρύνει τα σημάδια της γήρανσης, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να διώξουμε το στρες, κάτι που είναι σχεδόν... απαραίτητο για πολλές ειδικά λόγω της πανδημίας και του άγχους που πολλές βιώνουν εν μέσω καραντίνας.

Ακολουθούν τρεις απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη σου σε διάφορα σημεία του κεφαλιού και του προσώπου σου για να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα αντιστρές μασάζ.

Ωφέλησε την καρδιά σου με το τσίμπημα των φρυδιών σου

Περιλαμβάνει το απαλό τσίμπημα των φρυδιών σου, για να ηρεμήσει το σύστημα. Πιάνεις τα φρύδια σου ανάμεσα στους αντίχειρες και τον δείκτη σου. Και με αυτόν τον τρόπο στέλνεις αγάπη και ανακούφιση στην καρδιά σου, τα νεφρά σου και τη χοληδόχο κύστη.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική - και τη χαρτογράφηση προσώπου βάσει της ρεφλεξολογίας - η καρδιά «ζει» στο πρόσωπο ακριβώς πάνω από τα φρύδια. Οι νεφροί «ζουν» γύρω από τα μάτια στο πάνω και κάτω βλέφαρο. Ενώ η χοληδόχος κύστη ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

Ξεκίνα το μασάζ, λοιπόν, από τη μέση. Ακριβώς εκεί όπου τα φρύδια συναντώνται (κάτω από το σημείο που ονομάζεται το τρίτο σου μάτι). Πίεσε απαλά και συνέχισε στα άκρα των φρυδιών σου. Επανάλαβε αυτή την κίνηση τρεις έως πέντε φορές, ενώ αναπνέεις βαθιά.

Γειώσου τραβώντας τους λοβούς σου

Αισθάνεσαι πίεση; Ασκώντας ελαφριά πίεση στο λοβό θα νιώσεις άμεση ανακούφιση. Το πάτημα των λοβών του αυτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος, για να ενεργοποιήσεις το λεμφικό υγρό στο πρόσωπο και το λαιμό. Έτσι, αποστραγγίζεις και να απομακρύνεις τις τοξίνες προσφέροντας καθαρισμό και χαλάρωση. Τράβα προς τα κάτω στους λοβούς σου, ενώ αναπνέεις βαθιά. Θα νιώσεις γειωμένη και πιο συγκεντρωμένη και ήρεμη.

Απελευθέρωσε παλιά, μικρά τραύματα κάνοντας μασάζ στο εσωτερικό των χειλιών σου

Το μασάζ στα χείλη σου είναι το κλειδί, για να αισθάνεσαι πιο ήρεμη εσωτερικά. Αφού πλύνεις καλά τα χέρια σου, πιάσε απαλά το άνω χείλος σου με τον αντίχειρα και τον δείκτη. Βάλε τους αντίχειρές σου μέσα στα χείλη σου. Σταθεροποίησέ τους στο εσωτερικό και με τα δάχτυλά σου κάνε μικρούς, απαλούς κύκλους στο εξωτερικό. Αυτό το μασάζ ενεργειακά και συναισθηματικά ανταποκρίνεται σε παλιές μικρές βλάβες. Στην χαρτογράφηση του προσώπου, το άνω χείλος αντιπροσωπεύει επίσης το στομάχι. Γι 'αυτό βοηθά στη λειτουργία του και το χαλαρώνει αν είναι πολύ σφιγμένο.

 

Δες στα βίντεο και άλλες τεχνικές και σημεία στο κεφάλι σου που μπορείς μόνη σου να κάνεις σε αυτά ένα μασάζ για να διώξεις το άγχος.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!