WOMEN'S GUIDE

Γιατί οι γυναίκες νοσούν λιγότερο από κορωνοϊό; Η απάντηση του Τσιόδρα

Μολονότι, ακόμα είναι νωρίς για να πει η επιστημονική κοινότητα τι ακριβώς ισχύει (και τι δεν ισχύει) για τον κορωνοϊό, τα στατιστικά στοιχεία, δείχνουν πως ο φονικός ιός, μοιάζει να "χτυπά" περισσότερο τους άντρες και λιγότερο το... ασθενές φύλο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Μια σχετική απάντηση προσπάθησε χθες να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο κύριος Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη χθεσινή ενημέρωση, φαίνεται ότι όντως οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από τον νέο κορωνοιό

«Φαίνεται ότι οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από τον νέο ιό από τις γυναίκες, δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Ίσως έχει να κάνει με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, τα οποία είναι συνήθειες που εντοπίζονται συχνότερα στους άνδρες. Φαίνεται ότι έχουν κάποιο ρόλο τα οιστρογόνα του γυναικείου φύλου και φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα και σχετικά με τα κρούσματα του κορονωϊού σε μικρότερες ηλικίες, ο κ Τσιόδρας επανέλαβε ότι «ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, μπορεί να υπάρχουν κρούσματα και σε νέους ανθρώπους».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!