WOMEN'S GUIDE

Αυτά είναι τα 5 λάθη που πολλές κάνουν όταν ξεβάφουν το μακιγιάζ

Λογικά πλέον πρέπει να το έχεις εμπεδώσει πως το ντεμακιγιάζ και ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σου, αλλά μήπως όταν αφαιρείς το μακιγιάζ κάνεις κάποια λάθη που πολλές κάνουν;

Ειδικά αυτές τις μέρες που λόγω καρναβαλιού πιθανά να βάφεσαι συχνότερα και πιο έντονα, δες μερικά από τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στον καθαρισμό του προσώπου σου.
 

1. Χρησιμοποιείς μόνο μαντιλάκια

Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι η πιο εύκολη λύση για να ξεβαφτείς, ειδικά όταν ταξιδεύεις.  Ωστόσο πρέπει να γνωρίζεις πως συνήθως τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ δεν αφαιρούν πλήρως το μακιγιάζ και σχεδόν πάντα αφήνουν υπολείμματα. Το σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις και κάποια λοσιόν ή κάποιο σαπούνι.

2. Έχεις μόνο ένα σαπούνι προσώπου

Το σαπούνι είναι μια πιο σχολαστική λύση για το ντεμακιγιάζ σου. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχεις το σωστό σαπούνι προσώπου, ειδικό για να ντεμακιγιάζ. Είναι λοιπόν απαραίτητο, εκτός από το απλό, ήπιο σαπούνι προσώπου που καθαρίζει επιφανειακά το δέρμα να έχεις και το κατάλληλο σαπούνι ντεμακιγιάζ που θα αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ.

3. Δε ξεβάφεις το πιγούνι και το λαιμό

[γυναίκα ξεβάφεται με δίσκους ντεμακιγιάζ λάθη ξεβάφεσαι]

Συμβαίνει σε όλες μας, από τη βιασύνη μας να ξεβαφτούμε, να ξεχάσουμε την περιοχή του πιγουνιού και κυρίως του λαιμού. Ωστόσο, αν βάφεσαι σε αυτές τις περιοχές, όπως πρέπει άλλωστε, δεν πρέπει να τις ξεχνάς. Εξάλλου, ο λαιμός είναι μια από τις περιοχές που μαρτυρούν την ηλικία, επομένως πρέπει να την προσέχεις ιδιαίτερα. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο περισσότερο χρόνο στη διαδικασία και βεβαιώσου ότι περνάς το ντεμακιγιάζ από όλα τα σημεία.

4. Τρίβεις υπερβολικά τα μάτια

Η περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την επιδερμίδα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πολύ απαλές κινήσεις στο ντεμακιγιάζ σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή, για να μην προκληθούν ερεθισμοί ή ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ταμπονάρεις την περιοχή με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και ένα υγρό ντεμακιγιάζ, αφήνοντας το μάλιστα να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα.

5. Ξεχνάς να βάλεις ενυδατική κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ

Όταν το δέρμα σου είναι καθαρό είναι η κατάλληλη ώρα για να βάλεις την ενυδατική κρέμα σου. Και μπορεί αρκετά προϊόντα ντεμακιγιάζ να ισχυρίζονται πως έχουν και ενυδατική δράση, αλλά αυτό δεν αρκεί για να ενυδατωθεί σωστά το δέρμα σου, ενώ καλό είναι να γνωρίζεις πως κάποια προϊόντα ντεμακιγιάζ   (ειδικά κάποια σαπούνια, λοτιόν με οινόπνευμα κ.λπ) όχι μόνο δεν ενυδατώνουν, αλλά αντίθετα αφυδατώνουν το δέρμα σου. Άρα η χρήση ενυδατικής μετά από το ντεμακιγιάζ είναι απλά απαραίτητη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!