WOMEN'S GUIDE

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Η σχέση της διατροφής με την ομορφιά είναι απόλυτα συνδεδεμένη. Ένα σωστό διαιτολόγιο ευνοεί άμεσα την εξωτερική μας εμφάνιση γιαυτό η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Δένα Χατζηκώστα Κυριάκου μας εξηγεί για το πως τελικά η διατροφή επηρεάζει την εικόνα μας.

"Διατροφή και υγεία:

Η ορθή και ισοζυγισμένη διατροφή συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του σώματος μας, βελτιώνει τη διαύγεια του πνεύματος και της μνήμης, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και γενικά διασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Η μεσογειακή διατρφή θεωρείται σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ως ο ιδεώδης τρόπος διατροφής για την κάλυψη των αναγκών ενός ατόμου. 

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών χαρίζει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας και της εικόνας μας, αφού μας βοηθούν να έχουμε λαμπερό δέρμα και όμορφα μαλλιά. Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, καθώς περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, σαλάτες με ελαιόλαδο και λιπαρά ψάρια. 

Βιταμίνη Α: Διατηρεί το δέρμα πιο ελαστικό και θεωρείται ευεργετική για τα μάτια μας. Η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία, ευερεθιστότητα του δέρματος. Βρίσκεται σε ψάρια, καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, πράσινες πιπεριές, βερίκοκα.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Διατηρούν την καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Δρουν ενάντια στο άγχος. Βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς, σολωμό, σόγια, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, αυγά, δημητριακά ολικής αλέσεως, συκώτι, ψάρια.

Βιταμίνη C: Συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας και του κολλαγόνου της επιδερμίδας, είναι αντιοξειδωτική, βοηθάει στην ευεξία. Καλές πηγές είναι: τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο, τα ακτινίδια, οι πράσινες πιπεριές, το σπανάκι.

Βιταμίνη Ε: Βοηθά να διατηρείται το δέρμα μας νεανικό γιατί προλαμβάνει την αφυδάτωση, ξηρότητα και τις ραγάδες. Καλές πηγές είναι ο σολωμός, όσπρια, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα.

Χαλκός και ψευδάργυρος: Ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας διατηρώντας το κολλαγόνο του δέρματος, προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ο ψευδάργυρος είναι ευεργετικός και για την υγεία των μαλλιών. Βρίσκεται στο κοτόπουλο, τον σολωμό, τη βρώμη, στα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, χταπόδι), στα κάσιους, καρύδια και στο ρύζι.

Σίδηρος: Eνδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσδίδει χρώμα στην επιδερμίδα μας. Βρίσκεται άφθονο σε συκώτι, καρύδια, φασόλια, κόκκινο κρέας, αυγά και στρείδια.

Ω3 λιπαρά οξέα: Aπαραίτητα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Βρίσκονται άφθονα σε λιπαρά ψάρια π.χ σαρδέλα, σολομό. Καταναλώνουμε με μέτρο το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Το νερό είναι απαραίτητο γιατί βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, προλαμβαίνει την αφυδάτωση και μας προσφέρει νεανική επιδερμίδα.

Αυξήστε την άσκηση και τον ποιοτικό ύπνο.

Αυτά όλα συνθέτουν την ομορφιά του σώματος και της εσωτερικής ψυχοσύνθεσης ενός ατόμου, προσδίδουν αυτοπεποίθηση και αναβάθμιση της προσωπικότητας του. 

Εφόσον το άτομο νιώθει την εσωτερική ικανοποίηση με τον εαυτό του, σίγουρα αυτό εξωτερικεύεται και μεταδίδεται και στο περιβάλλον που ζει και δραστηριοποιείται".

Είμαστε ό,τι τρώμε, λέει μια λαϊκή έκφραση και ναι ισχυεί.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!