WOMEN'S GUIDE

Serums: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ορούς ομορφιάς

Τα τελευταία χρόνια όλα τα γνωστά beauty brands έχουν λανσάρει προϊόντα σε μορφή ορού, τα γνωστά serums, αλλά ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένας ορός ομορφιάς και πως ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείται.

Tι ακριβώς είναι το serum;
Το serum είναι ένα προϊόν υψηλής συγκέντρωσης ανώτερης ποιότητας δραστικών συστατικών, και η δράση του είναι πιο ενισχυμένη από εκείνη μιας κρέμας. Πρόκειται για ένα προϊόν εντατικής φροντίδας με εξειδικευμένη σύνθεση, που είναι ικανή να εισχωρήσει πιο βαθιά στην επιδερμίδα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Λόγω της πυκνότητάς του, έχει τη δυνατότητα να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να ενεργήσει εκεί, με αποτέλεσμα να δρα εις βάθος, εκεί που η κρέμα δεν μπορεί να φτάσει, να απορροφάται ταχύτερα και να διεισδύει με τα πολύτιμα συστατικά του. Επιπλέον, το serum προσφέρει και μια διαφορετική εμπειρία ομορφιάς, καθώς η υφή του είναι απολαυστική και η επαφή του με το δέρμα δημιουργεί μια ευχάριστη διαδικασία φροντίδας, που μπορεί να βιώσει κάθε γυναίκα. Παράλληλα, η ενισχυμένη σύνθεσή του έχει ως αποτέλεσμα να κάνει εμφανή τη διαφορά στην εικόνα της επιδερμίδας, γεγονός που απογειώνει ακόμη περισσότερο τη δύναμή του. Και όσο το δέρμα μας μεταμορφώνεται, τόσο κι εμείς είμαστε πιο χαρούμενες!
Ανάλογα με τη δράση που υπόσχεται, δίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όχι μόνο σε ενυδάτωση, αλλά και σε αντιγήρανση, σύσφιγξη, λάμψη και πολλές ακόμη ανάγκες της επιδερμίδας.

Πώς εφαρμόζεται;
Η πιο κλασική ερώτηση που ακολουθεί ένα serum είναι “Πότε πρέπει να το εφαρμόσω;”. Οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν έναν ορό ή ανακαλύπτουν μετά από καιρό ότι τον εφαρμόζουν λάθος. Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή του ορού είναι προϋπόθεση για να δράσει σωστά, διαφορετικά χάνει την πολύ μεγάλη αξία του!
Για να τον εφαρμόσουμε, λοιπόν, είναι απαραίτητο να έχουμε καθαρό δέρμα (ακόμα και αν δεν έχουμε βαφτεί, καλό είναι να κάνουμε ντεμακιγιάζ για να απομακρύνουμε ρύπους και σκόνη) και να τον απλώσουμε στην επιδερμίδα μας πριν από την κρέμα. Η εξειδικευμένη σύνθεσή του θα προσφέρει στην επιδερμίδα τη δράση την οποία υπόσχεται, αλλά θα ενισχύσει και εκείνη της κρέμας, προσφέροντας το κάτι παραπάνω που όλοι ζητάμε από την περιποίησή μας. Αν δεν υπάρχει κρέμα στη ρουτίνα ομορφιάς μας, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνο το serum, καθώς μπορεί άνετα να “σταθεί” και μόνο του, προσφέροντας την κατάλληλη δράση, χωρίς απαραίτητα να συνοδεύεται και από άλλο προϊόν. Ωστόσο, η ιδανική επιλογή φροντίδας είναι αυτή που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη περιποίηση όλων των βημάτων. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην παραλείπουμε κανένα προϊόν.
Από την άλλη, αν είναι να διαλέξουμε μόνο ένα προϊόν, είτε γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να ασχολούμαστε πολύ με την περιποίηση της επιδερμίδας μας (“πολύ κακώς”, θα επιμείνουμε εμείς!), είτε γιατί το budget μας είναι περιορισμένο, τότε αδιαμφισβήτητα η επιλογή που πρέπει να κάνουμε είναι ο ορός.

Πώς θα διαλέξω τον ιδανικό;
Κάθε γυναίκα έχει και τον δικό της ορό! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να βρούμε το ιδανικό serum για εμάς, είναι να ξεκινήσουμε αναγνωρίζοντας τι χρειάζεται η επιδερμίδα μας και τι αναζητάμε εμείς από την εικόνα μας.
Αν βλέπουμε ότι χρειαζόμαστε ενυδάτωση ή αντιγήρανση, τότε έχουμε απομονώσει την ανάγκη μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την αναζήτηση του ιδανικού προϊόντος. Το ευχάριστο είναι ότι, στην εποχή που ζούμε, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε δύο προϊόντα για να συνδυάσουμε δύο παράλληλες ανάγκες μας, αλλά να ανακαλύψουμε ένα προϊόν που να συνδυάζει δράσεις. Έτσι, θα βρούμε σε έναν ορό όλα όσα χρειάζεται η επιδερμίδα μας, προσφέροντας την κατάλληλη φροντίδα και την ιδανική εμπειρία ομορφιάς!

Ορός εξειδίκευσης
Τα serum προσώπου δεν στοχεύουν μόνο στην επιδερμίδα, αλλά και πιο εξειδικευμένα σε σημεία που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, όπως τα μάτια και τα χείλη. Αυτή η προσθήκη στην οικογένεια των ορών είναι σχετικά πρόσφατη και έρχεται να αποδείξει πως η προηγμένη σύνθεση των serum είναι τόσο πολύτιμη, που είναι απαραίτητο να την προσφέρουμε και στα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου μας.
Οι οροί ματιών είναι τα κατάλληλα προϊόντα για να περιποιηθούν τη λεπτή επιδερμίδα στο σημείο κάτω από τα μάτια και αποτελούν τα ιδανικά όπλα κατά της γήρανσης. Τα αντίστοιχα προϊόντα για τα χείλη φροντίζουν την επίσης πολύ λεπτή επιδερμίδα που τόσο ταλαιπωρείται καθημερινά από τις χιλιάδες κινήσεις που εκτελεί.
Και τα serum ματιών, και τα serum χειλιών (όπως όλα τα serum για το πρόσωπο), λειτουργούν παράλληλα και ως άψογο primer για το μακιγιάζ, καθώς η περιποίηση που προσφέρουν στην επιδερμίδα την καθιστά τον τέλειο καμβά για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει.

Όχι μόνο για το πρόσωπο!
Η υπεροχή του serum δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο, καθώς η κοσμητολογία και η αγορά των καλλυντικών την εκμεταλλεύεται και για άλλα σημεία – το σώμα ή τα μαλλιά. Η προηγμένη σύνθεση των ορών μπορεί να φροντίσει την επιδερμίδα του σώματος με μοναδικό τρόπο, και αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα αδυνατιστικά προϊόντα και οι εξειδικευμένες θεραπείες σώματος έρχονται υπό τη μορφή serum. O λόγος είναι πως, σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται βαθιά απορρόφηση της κάθε φόρμουλας, ώστε να μπορεί να δράσει. Έτσι, ο ορός είναι το ιδανικό προϊόν γι’ αυτόν τον στόχο. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά, στα οποία συχνά οι θεραπείες στο σπίτι γίνονται με ορούς που έρχονται να φροντίσουν την τρίχα και να της χαρίσουν την επιθυμητή θρέψη.
Η αγορά προσφέρει υπέροχα προϊόντα για κάθε ανάγκη και μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τη μοναδική σύνθεση των ορών για την ομορφιά μας, από την κορυφή έως τα νύχια!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!