GOOD LIFE

Θες να κοιμάσαι καλύτερα; Πες όχι στα κρύα ντους

Τα τελευταία χρόνια πολλά γράφονται για τα οφέλη του ντους και του μπάνιου με κρύο νερό. Ωστόσο μπορεί τα κρύα ντους να λέγεται πως χαρίζουν σφριγηλό δέρμα, ψυχική ευεξία, νοητική εγρήγορση και πολλά άλλα, όμως αν στόχος σας είναι να κάνετε καλό ύπνο, τότε το μπάνιο σας ή το ντους σας θα πρέπει να γίνεται με ζεστό νερό.

Όμως τώρα διαβάζουμε στο ipop.gr, πως επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από εκατοντάδες μελέτες που συνέδεαν το μπάνιο, το ντους και το ζεστό/καυτό νερό με την καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

Οι μελετητές του Cockrell School of Engineering διαπίστωσαν ότι εάν κάνουμε καυτό μπάνιο 1-2 ώρες πριν κοιμηθούμε, αυτό μας βοηθάει σημαντικά να κοιμόμαστε καλύτερα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sleep Medicine Reviews αναφέρει ότι οι επιστήμονες σε συνεργασία με το UT Health Science Center του Houston και το University of Southern California, εξέτασαν 5,322 μελέτες.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι για καλύτερη ποιότητα ύπνου, θα πρέπει το νερό του μπάνιου να είναι στους 40 βαθμούς Κελσίου και να γίνεται 1-2 ώρες πριν κοιμηθούμε. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο, κοιμόμαστε κατά μέσο όρο μέσα σε 10 λεπτά.

Ένα ζεστό μπάνιο ή ντους προκαλεί την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γίνονται στον σωστό χρόνο πριν πέσουμε για ύπνο. Όταν για παράδειγμα το μπάνιο γίνεται 1 με 2 ώρες πριν τον ύπνο, βοηθά τη διαδικασία του κιρκάδιου ρυθμού, βελτιώνοντας τις πιθανότητες να κοιμηθείς πιο γρήγορα, αλλά και να έχεις βαθύτερο και ποιοτικότερο ύπνο.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!