GOOD LIFE

Ποιο είναι τo μεγάλο λάθος που πολλοί κάνουν όταν φτιάχνουν smoothies;

Τα smoothies τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και όχι άδικα, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και μας χαρίζουν ενέργεια, ομορφιά και υγεία. Και όμως πολλοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος όταν τα ετοιμάζουν.

Η συστηματική κατανάλωση smoothies είναι συχνή σε άτομα που γυμνάζονται ή ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή θέλουν να χάσουν κιλά. Όμως συχνά κάνουν το λάθος και υπερβάλλουν στην ποσότητα των φρούτων που χρησιμοποιούν στα smoothies και αυτό είναι ένα λάθος που μπορεί να τους φορτώσει με παραπανίσια κιλά.


Γιατί μπορεί τα φρούτα να είναι μια απόλυτα υγιεινή τροφή, περιέχουν όμως φρουκτόζη και η φρουκτόζη μετατρέπεται σε λίπος πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη μορφή υδατανθράκων.

Η μακροχρόνια κατανάλωση περίσσειας φρουκτόζης έχει συνδεθεί με την αντίσταση στην ινσουλίνη, το μεταβολικό σύνδρομο,και την παχυσαρκία.

Αυτό που για την ακρίβεια τονίζουμε είναι να μην το παρακάνετε με τις ποσότητες των φρούτων όταν φτιάχνετε τα smoothies σας.Να προσθέτετε σίγουρα φυτικές ίνες από ξηρούς καρπούς και πιτυρούχες τροφές άγλυκων δημητριακών όπως λιναρόσπορο ψίχα, πίτουρο βρώμης αλλά και πρωτεϊνούχες τροφές όπως γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!