WOMEN'S GUIDE

Υπάρχουν 15 απολύτως φυσικοί τρόποι για να γίνεις πιο όμορφη το καλοκαίρι

Αν από τώρα κάνεις πλάνα για τις καλοκαιρινές διακοπές σου και θέλεις να είσαι βέβαιη πως θα είσαι πιο όμορφη από ποτέ όταν φτιάξεις βαλίτσες και αγαπάς τα φυσικά υλικά, μάθε πως η φύση μας έχει χαρίσει υλικά που χαρίζουν ομορφιά σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.

Στο naturanrg.gr διαβάσαμε μια λίστα με χρήσιμα tips για το καλοκαίρι και πως να κάνει εύκολα μόνη σου τα πάντα: από peeling προσώπου και σώματος μέχρι και ενυδάτωση και πολλά άλλα, με τα πιο απλά και φυσικά υλικά.

1. Φυσική θεραπεία μαλλιών με μπανάνα και αυγό

Mήπως χρειάζεσαι περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σου; Απλά ανακάτεψε καλά ένα αυγό και μια μπανάνα και στη συνέχεια άπλωσε μια παχιά στρώση από τη μάσκα που δημιούργησες στα μαλλιά σου και αφησέ τη για 10-30 λεπτά. Ξέπλυνε καλά, εάν χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα, πιθανότατα θα χρειαστεί για να ρυθμίσεις τα άκρα. Και ιδού, θα διαπιστώσεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα! Μαλλιά μεταξένια με απίστευτη λάμψη.

2. Ενυδάτωσε τα νύχια σου με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο εκτός από τα μαλλιά… βοηθάει και τα νύχια! Πάρε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ζέστάνε το ελάχιστα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μούλιασε τα νύχια σου μέσα στο ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά. Αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή καθημερινά για ένα μήνα θα δεις μεγάλες αλλαγές στα νύχια σου.

3. Ακατέργαστο μέλι στο πρόσωπο

Το ακατέργαστο μέλι είναι εκτός από ένα φυσικό αντιβακτηριακό προϊόν και ένας εξαιρετικά γρήγορος τρόπος να αποκτήσεις απαλή, όμορφη επιδερμίδα. Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε μια κουταλιά της σούπας μελιού (όχι το επεξεργασμένο υλικό που πωλείται ως μέλι) και αφού το ζεστάνεις απαλά με τα δάχτυλά σου άπλωσέ το σε όλο πρόσωπο. Άφησέ το για 5 – 10 λεπτά και μετά χρησιμοποίησε ζεστό νερό για να το ξεπλύνεις απαλά. Παρεμπιπτόντως, το ακατέργαστο μέλι είναι απίστευτο προϊόν ομορφιάς!

4. Βιολογικό μηλόξιδο για φυσική απολέπιση στα μαλλιά

Ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν εμπορικά σαμπουάν: Για να εξαλείψεις τυχόν υπολείμματα στα μαλλιά σου, ανάμειξε ¼ φλιτζάνι βιολογικό ξύδι με 1 φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποίησε το ως conditioner μετά το λούσιμο. Το αποτέλεσμα; Υπέροχα στιλπνά καθαρά μαλλιά!

5. Απολέπιση σε αγκώνες και γόνατα με πορτοκάλι

Αγκώνες και γόνατα. Δύο σημεία του σώματος που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειές μας να τα μαλακώσουμε, να τα λειάνουμε και να σβήσουμε το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας τους. Το καλοκαίρι, όταν οι αγκώνες και τα γόνατα αποκαλύπτονται, αποκαλύπτουν μαζί και τα ελαττώματά τους. Για να μην… εκτεθείς λοιπόν εμφανίζοντας «δέρμα ελέφαντα», κόψε στη μέση ένα πορτοκάλι πάρε το κάθε μισό και τρίψτο στους αγκώνες και τα γόνατά σου. Βοηθά να μαλακώσει αυτά τα ακατέργαστα μπαλώματα. Και μυρίζει όμορφα.

6. Απαλό peeling σώματος με αλάτι και ελαιόλαδο

Ανάμιξε μια αναλογία 2 προς 1 ελαιολάδου και θαλασσινού αλατιού για να κάνεις ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρίψιμο σώματος. Θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, δημιουργώντας μαλακότερο, πιο λαμπερό δέρμα. Όπως καταλαβαίνετε αυτό το φυσικό προι ομορφιάς είναι πολύ φθηνότερο από οποιοδήποτε σκραμπ εμπορίου και το σημαντικότερο το έχετε πάντα στο σπίτι σας.

7. Ενυδάτωση μαλλιών εις βάθος με λάδι καρύδας

Τα μαλλιά σου χρειάζονται ενυδάτωση;  Χρησιμοποίησε το λιωμένο λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, , αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό, τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Ζέστανε 3-5 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι για μερικά λεπτά. Όταν αρχίσει να κρυώνει άπλωσε μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά σου. Τύλιξε τα για 1 ώρα με μεμβράνη για καλύτερη απορρόφηση και στη συνέχεια λούσου κανονικά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αντί να το ξεβγάλεις, πήγαινε για ύπνο και άσε την μεμβράνη στα μαλλιά σου για όλη τη νύχτα. Μπορεί να είναι λίγο άβολο αλλά τα μαλλιά σου θα σε ανταμείψουν με τον πιο λαμπερό εαυτό τους!

8. Ενυδάτωση στα άκρα: 

Αν παρουσιάζεις ξηροδερμία δεν έχεις παρά να κάνεις μασάζ στα προβληματικά σημεία μόνο με λάδι καρύδας. Θα γίνουν μαλακά στη στιγμή!
Σε ταλαιπωρεί κάποιος κάλος στα πόδια ή έχεις ξηρές πατούσες; Πριν πέσεις για ύπνο, ξύσε με μία ελαφρόπετρα τις περιοχές, άπλωσε αρκετό λάδι καρύδας και φόρεσε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για να διατηρηθεί η ενυδάτωση όλη τη νύχτα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ενάντια στην ξηρότητα των αγκώνων.

Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο λάδι καρύδας ως φυσικό υποκατάστατο για την κρέμα ξυρίσματος. Θα απολαύσεις ένα απαλό ξύρισμα για να και ταυτόχρονα να τα διατηρήσεις τα πόδια σου ενυδατωμένα.

9. Αφαίρεσε τα μαύρα στίγματα

Ρίξε 4 ή 5 σταγόνες ακατέργαστου μελιού σε μια ανοιχτή λεμονόκουπα. Στη συνέχεια τρίψε το λεμόνι στο πρόσωπό σου για ένα λεπτό, δίνοντας έμφαση στις προβληματικές περιοχές. Αφήνεις να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλένεις με κρύο νερό. (Να έχεις υπόψη ότι τα εσπεριδοειδή μπορούν να κάνουν το δέρμα σου φωτοευαίσθητο, επομένως είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό πριν το βράδυ και όχι πριν βγεις έξω).

10. Στεγνό βούρτσισμα για body detox

Το στεγνό βούρτσισμα αποτελεί μια βασική διαδικασία αποτοξίνωσης για το σώμα. Διεγείρει πολλά όργανα με απαλό μασάζ. Βοηθά επίσης στο λεμφικό σύστημα, εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα, διεγείρει τις ορμόνες και μπορεί να βοηθήσει να σφίξει το δέρμα μέσω καλύτερης κυκλοφορίας. Και το καλύτερο από όλα, …είναι μια περιποίηση φθηνή και εύκολη.

11. Χαμομήλι μετά την αποτρίχωση μπικίνι

Η αποτρίχωση με ξυράφι αποτελεί μια ενοχλητική διαδικασία κάθε καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν αφορά την περιοχή του μπικίνι. Μαλάκωσε το κάψιμο και τη φαγούρα με τη βοήθεια του χαμομηλιού. Μούσκεψε καλά σε νερό ένα φακελάκι χαμομηλιού και εφάρμοσε το στο ερεθισμένο δέρμα. Το χαμομήλι θα μειώσει τη φλεγμονή και θα θεραπεύσει ακόμα και τις τρίχες που έχουν εισαχθεί.

12. Απομάκρυνε το σμήγμα και καθάρισε τους πόρους

Είναι γνωστό ότι η υπερβολική λιπαρότητα και ο ιδρώτας του καλοκαιριού φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Λύσε το πρόβλημα κάνοντας μια μάσκα προσώπου με μαγειρική σόδα μία φορά την εβδομάδα. Απλά ανάμιξε τη μαγειρική σόδα με νερό δημιουργώντας μια πάστα, την οποία θα εφαρμόσεις στο δέρμα σου για 10 λεπτά. Η σόδα καθαρίζει τους πόρους, απομακρύνοντας το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα.

13. Πατάτα και αλάτι για φτέρνες και κάλους

Αν έχεις ρόζους, κάλους ή τραχιές φτέρνες, μην φοβάσαι. Υπάρχουν απλοί, ανέξοδοι και φυσικοί τρόποι να απαλύνεις τα πόδια σου. Πάρε μια ωμή πατάτα, κόψε τη στη μέση και βούτηξέ τη σε αλάτι. Έπειτα, τρίψε με αυτήν το πέλμα σου και απόλαυσε ένα σπιτικό και φυσικό peeling που αφαιρεί όλα τα νεκρά κύτταρα και τις σκληρύνσεις, αφήνοντας τις φτέρνες σου μαλακές και όμορφες.

14. Απάλυνε το ηλιακό έγκαυμα με αλόη βέρα

Η αλόη βέρα αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και χρησιμοποιημένες θεραπείες για ηλιακά εγκαύματα. Όχι μόνο απαλύνει τον πόνο από το έγκαυμα αλλά επίσης αναδομεί τους ιστούς και τους βοηθά να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση πολύ πιο γρήγορα.
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την αλόη βέρα; Αφαίρεσε το ζελέ από ένα φύλλο αλόης βέρα και εφαρμόστε το απευθείας πάνω στην περιοχή που έχει υποστεί το ηλιακό έγκαυμα. Συνιστάται επίσης και για εσωτερική χρήση. Φτιάξτε ένα smoothie με αλόη και νερό ή χυμό.

15. Tea tree oil για τη φαγούρα από τσίμπημα εντόμων

Τα κουνούπια, και τα μυρμήγκια είναι οι ενοχλητικοί καλοκαιρινές παρέες, και τα τσιμπήματά τους μπορούν να αφήσουν φλεγμονή και κοκκινίλες στο σώμα σου. Απάλυνε την φαγούρα, τη φλεγμονή και ερυθρότητα, εφαρμόζοντας μια σταγόνα από λάδι δέντρου τσαγιού στο δάγκωμα. Το λάδι θα βοηθήσει επίσης να θεραπεύσει το δάγκωμα γρηγορότερα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!