WOMEN'S GUIDE

Χρήσιμα tips για όσες κάνουν αποτρίχωση μπικίνι με ξυραφάκι

Η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή, πλέον γίνεται με πολλές σύγχρονες μεθόδους (laser, bikini wax κ.λπ), που εύκολα τις βρίσκει κανείς στα ινστιτούτα αισθητικής και υπόσχονται πιο μόνιμα και καλά αποτελέσματα χωρίς ή με ελάχιστο πόνο. Ωστόσο πολλές συνεχίζουν να επιλέγουν το "ξυραφάκι", μολονότι δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα (κάθε άλλο, αφού οι τρίχες φυτρώνουν ξανά σε λίγες μέρες).

Εκτός όμως από την πολύ σύντομη διάρκεια που έχει η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή με ξυραφάκι, το άλλο μεγάλο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι  εμφάνιση ερεθισμών.
Για να τους αποφύγετε ακολουθήστε τις συμβουλές που διαβάσαμε στο beautetinkyriaki.gr. 

Ξεκινήστε πλένοντας καλά την περιοχή για να αποφευχθούν μολύνσεις και σκεφτείτε αν θέλετε να αφήσετε ένα σημείο τριχοφυΐας στη μέση κάνοντας κάποιο ιδιαίτερο σχήμα. Μπορείτε βέβαια να προχωρήσετε και σε full bikini αποτρίχωση. Αν χρειάζεται, πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή ψαλιδίστε ελαφρώς τις τρίχες για να μην είναι πολύ μακριές. Έτσι το ξυράφι θα κόψει πιο εύκολα ότι έχει απομείνει.

Αφού καταλήξετε στο σχήμα και προετοιμάσετε την περιοχή, σειρά έχει η απολέπιση. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνονται οι παγιδευμένες κάτω από το δέρμα τρίχες και ευθυγραμμίζονται κάνοντας το ξύρισμα αποτελεσματικότερο και ευκολότερο.

Μετά πάρτε το ιδανικό ξυραφάκι για αποτρίχωση μπικίνι. Συνήθως λόγω της υπερευαισθησίας του δέρματος στην ηβική περιοχή είναι προτιμότερο ένα ξυραφάκι με 1-2 λεπίδες. Πριν από κάθε χρήση ξεπλύντε το καλά και εφαρμόστε ένα τζελ ξυρίσματος που θα λιπάνει και θα μαλακώσει τις τρίχες.

Έπειτα, ξεκινήστε κάνοντας μεγάλες και αργές κινήσεις αντίθετα με την φορά ανάπτυξης της τρίχας για βαθύτερο κόψιμο και αυξημένη διάρκεια. Αν όμως παρατηρήσετε έντονο ερεθισμό, προτιμήστε κινήσεις ίδιες με την φορά της τρίχας. Μετά από κάθε κίνηση ξεπλύντε καλά το ξυράφι. Παράλληλα τραβήξτε το δέρμα από την περιοχή της κοιλιάς προκειμένου να τεντωθεί και να ανασηκωθούν οι τρίχες. Μην βάζετε δύναμη και μην ασκείτε πίεση με την λεπίδα, διότι θα ερεθίσετε το δέρμα, προκαλώντας φαγούρα, σπυράκια και κοκκινίλες.

Για να βλέπετε καλύτερα τα σημεία που ξυρίζετε, σηκώστε το πόδι της πλευράς που θα αποτριχώσετε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την εσωτερική ανάπτυξη των τριχών. Εξίσου σημαντική είναι και η δεύτερη απολέπιση της περιοχής του μπικίνι μετά το ξύρισμα.

Τέλος, απλώστε μια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα, μια πούδρα ή baby oil για να μειωθεί ο ερεθισμός και φορέστε ένα βαμβακερό εσώρουχο τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!