WOMEN'S GUIDE

Φτιάξε μόνη σου μια άκρως θρεπτική μάσκα ομορφιάς με δύο... νηστίσιμα υλικά

Τώρα που είναι Σαρακοστή, αυτά τα δύο νηστίσιμα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή πολλών, αλλά μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ομορφιά σου.

Πρόκειται για δύο τροφές που και οι δυο είναι ιδιαίτερα υγιεινές και προσφέρουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλωθούν. Όμως είναι εξίσου ωφέλιμες και ως καλλυντικά και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να φτιάξει κανείς εύκολα, μια μάσκα θρέψης και ανάπλασης του δέρματος.

Ο λόγος για το ταχίνι και το μέλι, που είναι τα ιδανικά φυσικά ενισχυτικά ομορφιάς, ενυδάτωσης και αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Το ταχίνι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, πρωτεΐνης, βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούνε στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας. Το ταχίνι συμβάλλει στη μείωση του ρυθμού γήρανσης στα κύτταρα του σώματος χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε.

Το μέλι ένα φυσικό ενυδατικό έχει την ικανότητα να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία και έτσι διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και φρέσκο εμποδίζοντας την ξηρότητα. Οι αντιοξειδωτικές, οι αντιβακτηριακές, οι αντιμυκητιακές, οι αντιιικές του ιδιότητες και η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και βιταμίνη Α, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη και νιασίνη συμβάλλουν δραστικά για μια επιδερμίδα μεταξένια απαλή και βαθιά ενυδατωμένη!

Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά μέλι 1 κουταλάκι ταχίνι

Σε μπεν μαρί ζέστανε λίγο το μέλι μέχρι να ρευστοποιηθεί. Απομάκρυνε το μέλι από την φωτιά πρόσθεσε το ταχίνι και ανακάτεψε μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν. Μόλις η μάσκα κρυώσει λίγο, εφάρμοσέ την με κυκλικές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Άφησε την για 10-15 λεπτά να ενεργήσει και έπειτα ξέπλυνε εναλλάξ μία με χλιαρό και μία με κρύο νερό. Θα δεις τη διαφορά από την πρώτη κιόλας χρήση!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!