WOMEN'S GUIDE

Το λάθος που κάνουν συχνά πολλές στον καθαρισμό προσώπου

Λογικά κάθε  γυναίκα έχει πλέον... εμπεδώσει το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου για την υγεία της επιδερμίδας,  αφού τα υπολείμματα μακιγιάζ και οι ρύποι αν δεν φύγουν από το δέρμα σας θα προκαλέσουν ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα. Μήπως όμως το παρακάνετε με τον καθαρισμό προσώπου; 

Η καταξιωμένη δερματολόγος Dr. Frauke Neuser, που συνεργάζεται με γνωστές εταιρείες καλλυντικών, εξηγεί πως πολλές γυναίκες συχνά κάνουν το λάθος να καθαρίζουν υπερβολικά πολύ και υπερβολικά συχνά το πρόσωπό τους.


Για παράδειγμα μπορεί μια γυναίκα να χρειαστεί να καθαρίσει το πρόσωπό της ακόμα και 4 φορές μέσα σε μια μέρα: το πρωί, όταν γυρίζει από τη δουλειά, μετά το γυμναστήριο και το βράδυ και αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρεθεί ο ιδρώτας, το μακιγιάζ και άλλοι ρύποι.

Όμως αν μια γυναίκα συνηθίζει να καθαρίζει τόσο συχνά το πρόσωπό της σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να επιλέξει ένα καθαριστικό προσώπου που έχει "ήπια" συστατικά και φιλικά προς το δέρμα, γιατί πολλά καθαριστικά προσώπου και ειδικά αυτά σε μορφή αφρού ή σαπουνιού, είναι ιδιαίτερα "δραστικά" αλλά με την τόσο συχνή χρήση μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα.


Το ίδιο συμβαίνει και όταν καθαρίζεις υπερβολικά πολύ την επιδερμίδα του προσώπου. 


Η ειδικός εξηγεί πως αν νιώθεις το δέρμα σου να... τρίζει από καθαριότητα, κάνεις μεγάλο λάθος στον καθαρισμό και μπορείς να προκαλέσεις ακόμα και μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα σου και τονίζει πως ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να καταστρέψει τα φυσικά έλαια που δημιουργούν ένα προστατευτικό επίστρωμα στην επιδερμίδα.

"Αν μετά τον καθαρισμό νιώθεις το δέρμα σου πολύ ξηρό ή σε φαγουρίζει λίγο ή έχει υφή σαν... λέπια, τότε πρέπει να καταλάβεις πως καθαρίζεις υπερβολικά το πρόσωπό σου".


Η λύση είναι να προτιμήσει κανείς καθαριστικά προσώπου με ενυδατικά στοιχεία, όπως γλυκερίνη, shea butter, εκχύλισμα από σπόρους σταφυλιών ή κάποια άλλη ουσία με γνωστή ενυδατική δράση.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!