GOOD LIFE

Αποφεύγεις να τρως κρεμμύδι τις... ρομαντικές στιγμές; Κάνεις μεγάλο λάθος

Πολλοί αποφεύγουν να τρώνε κρεμμύδι και ειδικά ωμό κρεμμύδι, είτε γιατί δεν τους αρέσει η έντονη μυρωδιά του ή γιατί φοβούνται πως θα... απωθήσουν τον/την σύντροφό τους.

Ωστόσο, κόντρα στο τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το κρεμμύδι μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή! 


Ερευνητές έχουν εντοπίσει πως το κρεμμύδι βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα μιας ανδρικής στύσης και τις σεξουαλικές επιδόσεις ενός άντρα, αλλά και να ανεβάσει στα ύψη τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών και την αίσθηση της απόλαυσης σε μια σεξουαλική επαφή.


Αν και αυτό δεν σε έπεισε να μην πεις όχι στα κρεμμύδια την επόμενη φορά που θα φας... πιτόγυρο σε ένα ραντεβού ή μια ρομαντική βραδιά, μάθε πως το κρεμμύδι (και ειδικά το ωμό) έχει πολλαπλά ακόμη οφέλη να προσφέρει στην υγεία σου, όπως τα ακόλουθα:
 

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Μπορεί να μην υπερχειλίζει από βιταμίνες και μέταλλα, όμως, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά. Παρέχει δεκάδες διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης και της κουερσετίνης μιας ισχυρής αντιφλεγμονώδους ένωσης. Μάλιστα, τα εξωτερικά στρώματα ενός κρεμμυδιού αποτελούν τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ασπίδα.

Προστατεύει από τον καρκίνο

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές εξέτασαν πόσο συχνά πληθυσμοί στην Ιταλία και την Ελβετία κατανάλωναν συνδυαστικά κρεμμύδι και σκόρδο. Και διαπίστωσαν πώς όσο μεγαλύτερη ήταν η συχνότητα κατανάλωσής τους, τόσο μειωνόταν η τάση εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Βελτιώνει την πυκνότητα των οστών

Σχετική μελέτη σε γυναίκες άνω των 50 ετών που βρίσκονταν στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης ή στο στάδιο της εμμηνόπαυσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση του κρεμμυδιού σχετίζεται με την υγεία των οστών. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κατανάλωναν κρεμμύδια πιο συχνά, είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα και μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων του ισχίου, σε σύγκριση με τις γυναίκες, που δεν έτρωγαν ποτέ κρεμμύδια.

Συμβάλλει στην καλύτερη πέψη

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσιο σε ινουλίνη, ένα είδος ίνας που λειτουργεί ως πρεβιοτικό. Με λίγα λόγια, τα πρεβιοτικά χρησιμεύουν ως τρόφιμα για τα προβιοτικά και βοηθούν αυτά τα ευεργετικά μικρόβια να ανθίσουν. Η ινουλίνη επίσης βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα κι ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Τέλος, είναι πιθανό να συμβάλλει και στην απώλεια βάρους, περιορίζοντας την όρεξη.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη εξέτασε υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σε αυτήν την κλινική δοκιμή, οι μισές γυναίκες είχαν μία διατροφή πλούσια σε ωμό κόκκινο κρεμμύδι και οι άλλες μισές μία διατροφή με μικρή έως και καθόλου, κατανάλωση κρεμμυδιού. Μετά από οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές βρήκαν μειώσεις στα επίπεδα χοληστερόλης και στις δύο ομάδες, αλλά η πτώση ήταν μεγαλύτερη (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της «κακής» LDL χοληστερόλης) στις γυναίκες, που έτρωγαν κρεμμύδι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!