GOOD LIFE

Η επιστήμη έχει εντοπίσει 9 πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση στη δουλειά σου

Το να είσαι καλός στη δουλειά σου, σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και φυσικά από την ίδια τη φύση της δουλειάς σου και την ιδιοσυγκρασία σου και τις ικανότητες και γνώσεις σου. Όμως υπάρχουν ορισμένοι παράμετροι, που πιθανά ούτε το έχεις φανταστεί πως μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτικότητα στη δουλειά σου.

Με το ζήτημα της βελτίωσης της επαγγελματικής απόδοσης, έχουν ασχοληθεί δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές και οι αντίστοιχες μελέτες τους, έχουν αναδείξει μια σειρά από πράγματα που παίζουν ρόλο στην απόδοσή σου στη δουλειά: από το χρώμα των τοίχων σε ένα γραφείο μέχρι το τι κάνεις στο διάλειμμα σου.

Απόφυγε τους λευκούς τοίχους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Texas ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι των οποίων το εργασιακό περιβάλλον περικυκλώνεται από άσπρους τοίχους είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη.

Ρύθμισε το air condition

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Cornell κατέληξε στο συμπέρασμα πως η θερμοκρασία των 25 °C είναι η ιδανικότερη για να εργαστεί κάποιος.

Άσε το φυσικό φως να μπει

Η έρευνα του Northwestern University αναφέρει πως οι υπάλληλοι που έχουν παράθυρα στο γραφείο τους «λούζονται» κατά 173% περισσότερο από φυσικό φως. Αυτό τους βοηθά στο να κοιμηθούν 43 λεπτά περισσότερο κάθε βράδυ και ως εκ τούτου να έχουν καθαρότερο μυαλό το πρωί, στη δουλειά.

Η σιωπή είναι χρυσός

Οι μελετητές του Cornell, πέρα από τη θερμοκρασία, εκτιμούν πως όσοι είναι εκτεθειμένοι σε φασαρία έχουν αυξημένη επινεφρίνη, κάτι που δεν τους βοηθά να συγκεντρωθούν εύκολα. Έχουν επίσης αυξημένο άγχος σε σχέση με αυτούς που εργάζονται σε ήσυχο περιβάλλον.

Αγόρασε ένα φυτό

Tο πανεπιστήμιο του Queensland σε πληροφορεί πως το να έχεις ένα γλαστράκι με κάποιο φυτό στο γραφείο σου, ανεβάζει κατά 15% την παραγωγικότητά σου.

Κάνε πρώτα τα δύσκολα

Ερευνητές από το Stanford δίνουν ενδεχομένως μια από τις καλύτερες συμβουλές. Η επιθυμία και η ενέργεια μειώνονται όσο κυλά το ωράριο, οπότε είναι προτιμότερο να ξεμπερδεύεις από νωρίς με δύσκολα ή ακόμη και βαρετά πράγματα.

Βλέπε λιγότερο τα mail σου

Δημοσίευμα του International Journal of Human-Computer Interaction τονίζει πως ο διαρκής έλεγχος της ηλεκτρονικής σου αλληλογραφίας μειώνει την παραγωγικότητα.

Ζωγράφισε

H ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο του Plymouth, Jacqueline Andrade, συμβουλεύει πως το να κάνεις άσκοπες και αφηρημένες ζωγραφιές ή μουντζούρες όσο μιλάς στο τηλέφωνο για εργασιακό θέμα, σε βοηθά να το θυμάσαι αποτελεσματικότερα κατά 29%.

Τι να κάνεις στα διαλείμματά σου

Tο ΜΙΤ προτείνει να συζητήσεις για άσχετα θέματα με τους συναδέλφους σου, το πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης να χαζέψεις στο ίντερνετ και το Journal of Experimental Psychology να βγεις για έναν σύντομο περίπατο.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!