GOOD LIFE

Έχεις πάρα πολλούς καλούς λόγους για να φας ρόδι

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των ροδιών και αυτό το φρούτο με τους ρουμπινένιους κατακόκκινους καρπούς έχει μόνο οφέλη να σου προσφέρει αν το εντάξεις στη διατροφή σου. 

Το ρόδι εκτός από το γεγονός πως είναι πλούσιο σε βιταμίνες (C, K, B5), αλλά και σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, περιέχει πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά και μάλιστα υπερέχει σε σύγκριση με πολλά άλλα super foods ενώ κάνει θαύματα για την ομορφιά αλλά πάνω από όλα για την υγεία σου.

Δες μια λίστα με τα οφέλη που παρέχουν τα ρόδια και ο χυμός ροδιού και δοκίμασε να τα εντάξεις στη διατροφή σου.

Εξάλειψη των ελεύθερων ριζών. Τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών όπως οι υδρολύσιμες ταννίνες και οι πολυφαινόλες στα ρόδια βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών και στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από το σώμα.

Προστασία της καρδιαγγειακής σας υγείας. Ο χυμός ροδιού μπορεί να λειτουργήσει ως διαλυτικό του αίματος και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας από τις αρτηρίες, που με την σειρά του θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου της αθηροσκλήρωσης. Η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης LDL και την αύξηση της HDL χοληστερόλης για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και την μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Καταπολέμηση του καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά στο ρόδια είναι αποτελεσματικά στην εκκαθάριση ορισμένων τύπου καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και της επιδερμίδας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ελλαγιταννίνες στο χυμό ροδιού θα αποτρέψουν τα αποκρινόμενα στα οιστρογόνα κύτταρα του καρκίνου του μαστού από το να αναπτυχθούν. Αυτό το φυτοχημικό αναστέλλει την αρωματάση που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τα οιστρογόνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η κατανάλωση ρόδιού έχει βρεθεί ότι μειώνει το ειδικό προστατικό αντιγόνο σε κλινικές δοκιμές. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για να δούμε αν τα ρόδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ατόμων που έχουν ήδη εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών ο χυμός βρέθηκε ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει τον κίνδυνο της μετάστασης. Τα υψηλά φυτοχημικά στο χυμό φαίνεται να έχουν μια ξεχωριστή επίδραση στην καθυστέρηση και τη σταθεροποίηση της αύξησης του PSA στους άνδρες.

Βελτίωση της ποιότητας των οστών. Οι αναστολείς του ενζύμου στον χυμό ροδιού μπορούν να βοηθήσουν να αποτραπεί η ζημία στο χόνδρο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο του εκφυλισμού του χόνδρου για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας.

Ενισχύστε την υγεία του πεπτικού σας. Ο χυμός ροδιού βοηθά να εκκριθούν ένζυμα με αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν την πέψη και βοηθούν στην καταπολέμηση των αιμορροΐδων, της ναυτίας, τηςδυσεντερίας, των εντερικών παράσιτων, των αιμορροΐδων που έχουν γίνει φλεγμονή, και της διάρροιας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χυμό ροδιού ως καθαρτικό για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Αύξηση της όρεξης. Τα παιδιά που δεν έχουν καλή όρεξη, μπορούν να πίνουν ένα ποτήρι χυμό ροδιού για να λάβουν ένα τονωτικό που θα ανεβάσει την όρεξή τους.

Θεραπεία της αναιμίας. Οι υψηλές ποσότητες σιδήρου στα ρόδια θα αυξήσουν τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης στο αίμα σας για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε την αναιμία.

Μειώνουν τη φλεγμονή. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες των ροδιών πηγάζουν από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άσθμα, τον πονόλαιμο, τον βήχα και τον συριγμό.

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα ρόδια χρησιμοποιούνται συχνά για να βοηθήσουν στην ανακούφιση από θρόμβους στο αίμα και μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Βοήθούν να χάσετε βάρος. Οι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα ρόδια έχουν μια φυσική ιδιότητα που σας παρέχει επιπλέον ενέργεια και καθαρίζει το σώμα, πράγμα που βοηθά να χάσουν βάρος.

Προστασία από τον ήλιο. Η κατανάλωση ροδιού παρέχει το δέρμα με ενώσεις που βοηθούν στην προστασία κατά των ελευθέρων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη από τον ήλιο, καρκίνο και εγκαύματα.

Επιβραδύνει τη γήρανση. Τα ρόδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερμελάγχρωσης, των κηλίδων ηλικίας, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων που συχνά προκαλούνται από τον ήλιο.

Διατηρήστε Νεανικό δέρμα. Επειδή τα ρόδια βοηθούν να μαλακώσει το δέρμα και παράγουν επιπλέον ελαστίνη και κολλαγόνο μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο σφριγηλή, λεία και νεανική.

Βοήθεια με το ξηρό δέρμα. Τα ρόδια συχνά προστίθενται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, επειδή έχουν μια μοριακή δομή που μπορεί να διεισδύσει στα βαθιά στρώματα των περισσότερων τύπων επιδερμίδας, για να παράσχουν πρόσθετη υγρασία.

Χρησιμοποιήστε το για Λιπαρό δέρμα ή δερμα Μικτού τύπου. Οι Λιπαροί ή Μικτοί τύποι επιδερμίδας που έχουν τάση ακμής, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ρόδι για να καταπραύνουν αυτά τα ξεσπάσματα και να ελαχιστοποιήσουν τα εγκαύματα ή τις ουλές που μπορεί να συμβούν κατά την διάρκειά τους.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!