WOMEN'S GUIDE

Τελικά πρέπει να βάζω τα καλλυντικά μου στο ψυγείο ή όχι;

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια beauty guru του Διαδικύου που επιδεικνύει τα καλλυντικά της τα οποία διατηρεί μέσα στο ψυγείο. Όμως τελικά ποια καλλυντικά μπορώ να βάζω στο ψυγείο;

Αρχικά θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τις οδηγίες στις συσκευασίες των καλλυντικών σου γιατί σε αρκετά από αυτά αναγράφεται πως ίσως χρειάζεται να τα διατηρείς στο ψυγείο. 


Σε γενικές γραμμές όμως ισχύει ο κανόνας πως δεν βάζουμε στο ψυγείο κρέμες και έλαια που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα (π.χ. ενυδατική, κρέμα νυκτός, serum ματιών κ.λπ.) γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν τη χημική τους σύσταση και την υφή τους.


Από την άλλη  μπορείτε να βάζετε στο ψυγείο καλλυντικά που χρησιμοποιείτε πιο αραιά (όπως μάσκες προσώπου, επιθέματα για μαύρους κύκλους κ.λπ). Μάλιστα κάποια από αυτά το γράφουν πως αν είναι δροσερά (όπως τα επιθέματα ματιών και κάποιες μάσκες) είναι πιο αποτελεσματικά (είπαμε διαβάζουμε προσεκτικά τις συσκευασίες). Επίσης σε ψυγείο καλό είναι να μπουν καλλυντικά  τα οποία περιέχουν "ευαίσθητα" στη ζέστη συστατικά όπως η βιταμίνη C . Επίσης και τα βερνίκια νυχιών διατηρούνται καλά στην πόρτα του ψυγείου, όχι στα εσωτερικά ράφια που έχουν πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Πάντως καλό είναι να αποφύγετε να διατηρείτε στο ψυγείο προϊόντα μακιγιάζ (κραγιόν, ρουζ, μολύβια, σκιές) καθώς σχεδόν όλοι οι δημιουργοί τους τα έχουν φτιάξει για να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου (αυτή των καταστημάτων) και όχι ψυγείου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!