WOMEN'S GUIDE

Νομίζετε πως μόνο ο ήλιος γερνά την επιδερμίδα σας; Το κρύο και ο αέρας κάνουν το ίδιο

Όλες πια γνωρίζουν τις βλαβερές για το δέρμα συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, αλλά και πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την υγεία της επιδερμίδας και για αυτό φροντίζουν πολύ το δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά πολλές αγνοούν πως τις ίδιες ανάγκες έχει η επιδερμίδα και αυτή την εποχή και το χειμώνα.

Και αυτό γιατί το κρύο και η έκθεση σε ξηρό αέρα επίσης γερνούν το δέρμα με τον ίδιο τρόπου που το γερνάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες.


Οι καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορούν να στεγνώσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα, αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία. Η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, ξεφλουδίζει και εμφανίζει δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και εξανθήματα, αν δεν την φροντίσετε καλά
 

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας και τώρα το φθινόπωρο και φυσικά το χειμώνα.

-Ενυδατωθείτε περισσότερο: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και στη συνέχεια να εφαρμόζετε τις ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας. Το φθινόπωρο επιλέξτε ενυδατικές κρέμες που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μην ξεραθεί.

-Μην ξεχνάτε το αντηλιακό: Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι γι’ αυτό φροντίστε να προστατεύετε το πρόσωπό σας από την ηλιακή ακτινοβολία το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Εφαρμόζετε το αντηλιακό το πρωί, 30 λεπτά προτού βγείτε από το σπίτι σου ή επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Φορέστε το ακόμη κι όταν έχει συννεφιά

-Πίνετε πολύ νερό και κάντε σωστή διατροφή: Φρούτα, λαχανικά και τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να ενυδατωθεί από μέσα προς τα έξω.

-Πείτε «ναι» στα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης: Για να αποφύγετε την αφυδάτωση του προσώπου σας, προσθέστε στη ρουτίνα ομορφιάς σας τα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης. Αν δεν αντέχετε την αίσθηση του «τραβήγματος» του δέρματος, επιλέξτε ένα serum που θα συμβάλλει στην άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!