GOOD LIFE

Ασχολείστε με το τρέξιμο; Αυτές οι 11 τροφές είναι ιδανικές για εσάς

Αν ανήκετε σε αυτούς που αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να βάλουν το τρέξιμο στη ζωή τους (και πολύ καλά κάνατε) και ειδικά αν είστε δρομείς μεγάλων αποστάσεων καλό είναι να γνωρίζετε τη λίστα με τις τροφές που θεωρούνται superfoods για τους runners.

Δείτε στην παρακάτω λίστα τα 11 superfoods που θεωρούνται ιδανικά για δρομείς, μιας και είναι σε θέση να παρέχουν θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας το μεταβολισμό και παράλληλα την καύση του λίπους.

Φασόλια

Τα φασόλια μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της πείνας καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους καθώς διαθέτουν ανθεκτικό άμυλο. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε αυτό το θρεπτικό συστατικό (ένα είδος υδατανθράκων που περνά άπεπτο από το έντερο σας) μπορεί να αναγκάσει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει επιπλέον ενέργεια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που κατανάλωναν γεύματα με ανθεκτικό άμυλο είχαν υψηλότερο μεταγευματικό μεταβολικό ρυθμό. Το ανθεκτικά άμυλο μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης.

Φακές

Αυτά τα μικροσκοπικά όσπρια μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ένα μεταβολικό εργοστάσιο. Όπως και τα φασόλια, περιέχουν ανθεκτικό άμυλο και είναι πλούσιες σε σίδηρο.

Βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας και συγκεκριμένα από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι, έχει μια καλύτερη αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ευρέως γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και περιέχουν ένα στοιχείο που ονομάζεται συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Το σώμα σας χρησιμοποιεί το CLA για την οικοδόμηση των μυών και την καύση του λίπους.

Αβοκάντο

Αυτά τα κρεμώδη πράσινα φρούτα αποτελούν μία πλούσια πηγή μονοακόρεστου λίπους, το οποίο είναι υγιεινό για την καρδιά. Όπως κάθε λίπος που καταναλώνεται ως μέρος ενός γεύματος, τα αβοκάντο είναι το τελευταίο στη σειρά για την πέψη. Τα υπέρβαρα άτομα σε μια πρόσφατη μελέτη στο Loma Linda University της Καλιφόρνια που έτρωγαν μισό αβοκάντο στο γεύμα ανέφεραν σημαντική μείωση στην επιθυμία για να φάνε αργότερα το απόγευμα.

Καυτερές πιπεριές

Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές βοηθά στην καύση θερμίδων μετά από ένα γεύμα. Γενικότερα, οι πικάντικες τροφές θεωρούνται καλές, καθώς λειτουργούν αποτρεπτικά στην υπερβολική κατανάλωση.

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα στο φυτοχημικό EGCG, το οποίο προωθεί την οξείδωση των λιπών, αλλά και τη θερμογένεση. Σε μια ομάδα μελετών εκείνοι που έπιναν πράσινο τσάι έκαψαν περισσότερες θερμίδες και λίπος καθημερινά.

Κόκκινο κρασί

Το δέρμα των σταφυλιών που παράγουν το κόκκινο κρασί περιέχουν ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που συνδέεται με πολλά γνωστά οφέλη, όπως η μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Η ρεσβερατρόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την παραγωγή των ορμονών του στρες που αναγκάζει το σώμα σας να αποθηκεύσει λίπος.

Αυγά

Περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, κι αυτό τα καθιστά μια πλήρη πρωτεΐνη. Σύμφωνα με μελέτες, μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Πατάτες

Με το ανθεκτικό άμυλο που περιέχουν, αλλά και τη βιταμίνη C και το κάλιο, οι πατάτες είναι σε θέση να ελέγξουν και να διατηρήσουν το αίσθημα της πείνας.

Σούπα

Η κατανάλωση ενός μπολ σούπας έχει αποδειχθεί πως περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων σας. Το αποτέλεσμα είναι διπλό: Πρώτον, σας γεμίζει. και δεύτερον σας χορταίνει.

Σησαμέλαιο

Μια ένωση που βρίσκεται στο σησαμέλαιο και ονομάζεται σησαμίνη έχει αποδειχθεί ότι έχει τη δυνατότητα καύσης του λίπους. Αυξάνει επίσης την παραγωγή των κετονών, η οποία βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει τους μύες. Επιπλέον, περιέχει λιγνάνες οι οποίες βοηθούν το συκώτι σας να παράγει ένζυμα που είναι απαραίτητα για το μεταβολισμό του λίπους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!