GOOD LIFE

Κάνεις δίαιτα και τσεκάρεις διαρκώς το βάρος σου; Άσε τη ζυγαριά και πιάσε τη μεζούρα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που συχνά κάνουν όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, είναι να αποκτούν μια εμμονή με τα κιλά τους και να τσεκάρουν διαρκώς το βάρος τους σε ζυγαριές. Οι διατροφολόγοι όμως τονίζουν πως αν πραγματικά θέλεις να δεις αν η δίαιτα και η διατροφή που ακολουθείς έχει αποτελέσματα, πρέπει να αφήσεις τη ζυγαριά και να πιάσεις τη μεζούρα.

Και γιατί δεν πρέπει να βασιζόμαστε και να παθαίνουμε εμμονή με τον αριθμό που θα δείξει η ζυγαριά μας; Γιατί δεν είναι πάντα αξιόπιστο το αποτέλεσμα!

 Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η κατακράτηση υγρών, οι ορμονικές και γαστρεντερικές διαταραχές, η αύξηση μυϊκής μάζας, το αν έχουμε φάει ή πιει κάτι πριν ζυγιστούμε ή το αντίθετο, το κατά πόσο κινηθήκαμε μέσα στην ημέρα, οπότε είναι και ανάλογο το νούμερο που θα δούμε. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη ζυγαριά επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και  τον σεβασμό πολλών ανθρώπων για τον εαυτό τους και φυσικά μπορεί να τους κάνει να σταματήσουν τη διατροφή και να παραιτηθούν από την προσπάθεια να χάσουν βάρος..

Η καλύτερη λύση για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος σύμφωνα με τους διαιτολόγους - διατροφολόγους, είναι η μέτρηση των πόντων με τη βοήθεια της μεζούρας ή ακόμα πιο απλά το να βλέπουμε στα ρούχα μας τη διαφορά. Ιδανικά μπορείτε να έχετε ένα ρούχο (που δεν σας έμπαινε πριν ξεκινήσετε τη διατροφή) και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν μέτρο σύγκρισης, ώστε να καταλάβετε σταδιακά πόσο πιο άνετο αρχίζει και γίνεται αυτό το ρούχο καθ’όλη τη διάρκεια της σωστής διατροφής.

Άλλωστε το πιο βασικό σε κάθε δίαιτα είναι η σημαντική μείωση του ποσοστού λίπους τους σώματός μας, το οποίο δε συνάδει πάντα με τον αριθμό των κιλών μας και γι’αυτό πολλές φορές δείχνουμε πιο αδύνατοι σε περισσότερα κιλά, γιατί παίζει ρόλο η ποιοτική απώλεια βάρους. Άρα η μέτρηση των πόντων είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος, μαζί φυσικά και με τη λιπομέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!