GOOD LIFE

Πως να αδυνατίσετε ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις συνήθειές σας

Το αδυνάτισμα και η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν υπάρχει μια "μαγική" δίαιτα που να βοηθά τους πάντες να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος.

Φυσικά η απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα γίνονται εφικτά, μόνο αν αποκτήσετε πειθαρχία και φροντίσετε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές και αν συνδυάσετε την υγιεινή διατροφή με άσκηση.


Και αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο τελικά να το υιοθετήσει κανείς. Υπάρχου όμως κάποια στοιχεία του χαρακτήρα και κάποιες συνήθειες που τελικά μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε να χάσετε κιλά, "εξατομικεύοντας" το θέμα αδυνάτισμα.


Σε άρθρο του jenny.gr διαβάσαμε τον παρακάτω οδηγό, για να ανακαλύψετε τον τύπο της προσωπικότητάς σας και να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χαρακτηριστικά, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε εφόρου ζωής.

Είστε αξιόπιστοι

Είστε πάντα στην ώρα σας; Ακολουθείτε όλους  τους κανόνες; Αυτό σημαίνει ότι, έχετε έναν χαρακτήρα που θα κολλήσει εύκολα με ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα παράδοξο και να αρχίσετε να σκέφτεστε όλη την ώρα το φαγητό, και αυτό μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σας. Η λύση είναι να δημιουργήσετε ρουτίνες, όχι σκεπτόμενοι τα κιλά σας, αλλά την υγιεινή ζωή. Για παράδειγμα, να μην παίρνετε το αυτοκίνητο για να πάτε κάπου κοντά, αλλά να περπατάτε ή να πάρετε ένα ποδήλατο.

 

Eίστε παρορμητικοί

Η ικανότητα να καθυστερείτε την ικανοποίηση σας, σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Όσοι έχετε τη τάση να ενεργείτε παρορμητικά, τότε είναι πολύ πιθανό, να μη μπορείτε να  αντισταθείτε στους διατροφικούς πειρασμούς. Άρα, αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να μειώσετε τους πειρασμούς, δηλαδή να σταματήσετε την αποθήκευση πρόχειρου φαγητού στα ντουλάπια της κουζίνας, και να αποφεύγετε να κάνετε διάλειμμα στο χώρο εργασίας που ξέρετε, ότι υπάρχει φαγητό.

Είστε επιρρεπείς

Αν είστε συναισθηματικά ευερέθιστοι, βλέπετε στα πράγματα το καλύτερο ή το χειρότερο. Μερικοί άνθρωποι συνδέουν τα συναισθήματα τους με το φαγητό και προσπαθούν να τα ξεπεράσουν τρώγοντας. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα σας και προσπαθήστε να ξεπεράσετε ένα πρόβλημα ή να διοχετεύσετε τη χαρά σας σε υγιεινούς τρόπους, όπως να μιλήσετε με ένα φίλο ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Eίστε ήσυχοι

Εάν, προτιμάτε να περνάτε τα βράδια σας με ένα βιβλίο, παρά να πάτε στο μπαρ, τότε μπορεί να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά. Όσοι, είστε πιο στοχαστικοί και λιγότερο παρορμητικοί, εξετάζετε τις επιλογές σας πιο ορθολογικά και είναι εύκολο να δεσμευτείτε σε μια υγιεινή διατροφή και στην τακτική άσκηση.

Eίστε αυστηροί με τον εαυτό σας 

Όσοι κρίνετε τον εαυτό σας πολύ αυστηρά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε μια τεράστια αρνητική αντίδραση, κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος. Επίσης, εάν παρεκτραπείτε λίγο από το πρόγραμμα διατροφής, μπορεί να συνεχίσετε  την υπερκατανάλωση τροφής και μετά να οδηγηθείτε σε αισθήματα απελπισίας. Καλό λοιπόν, θα ήταν να εργαστείτε με τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να τον συγχωρείτε.

Eίστε ξενύχτηδες

Μένοντας έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,  μπορεί να ξεφύγετε με τα κιλά σας. Όσοι κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες κάθε μέρα, μπορεί να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αρχίστε, λοιπόν να αλλάζετε το ωράριο σας και να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες καθημερινά.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!