WOMEN'S GUIDE

Έξι απλά και έξυπνα τρικ για να αποφύγετε τις γυαλάδες του δέρματος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι με τη ζέστη και την υγρασία, ειδικά οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα, βλέπουν τις γυαλάδες να χαλάνε το μακιγιάζ τους καθώς το πρόσωπο μοιάζει να ιδρώνει διαρκώς.

Για να αποφύγετε τις γυαλάδες φροντίστε να ακολουθήσετε ταυτές τις συμβουλές:

Καθαρισμός

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά τον καθαρισμό στο πρόσωπό σας το πρωί. Αν δεν έχετε ένα καθαριστικό με τουλάχιστον 2% σαλικυλικό οξύ και έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα. Το σαλικυλικό οξύ θα διασπάσει το λάδι στο δέρμα χωρίς να ξηράνει το πρόσωπό σας. Επίσης, πλένετε τα χέρια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας, για να αποφύγετε να μεταφέρετε τα έλαια από τα δάχτυλά σας επάνω στο δέρμα σας.

 

Οινόπνευμα

Προσθέστε μια πολύ, πολύ μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα βαμβάκι και περάστε το πάνω από την ζώνη-T (μέτωπο, μύτη και πηγούνι). Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνει την γυαλάδα, αλλά κάντε το με φειδώ για να αποφευχθεί το στέγνωμα της επιδερμίδας σας.

 

Να προσέχετε το τι τρώτε

Αποφύγετε τα κοκτέιλ και τις πικάντικες τροφές. Διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και σας κάνουν να ιδρώνετε. Περιοριστείτε σε ένα ποτό το βράδυ και μην τρώτε πολύ πικάντικες τροφές πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, τρώτε περισσότερα καρότα, πεπόνι και σπανάκι. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και μειώνουν την παραγωγή ελαίων στο πρόσωπο. Φυσικά, επίσης μείνετε μακριά από λιπαρές τροφές όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Περιορίστε τις κρέμες προσώπου το καλοκαίρι και προτιμήστε τους ορούς και τις λοσιόν

Για την ενυδάτωσή σας μια ελαφριά λοσιόν, που το δέρμα σας θα απορροφήσει εύκολα και πλήρως. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα ωραίο ορό ενυδάτωσης για να “φωτίσετε” το δέρμα σας χωρίς να το κάνετε να γυαλίζει.

 

Μην λέτε όχι στις αντηλιακές κρέμες προσώπου

Μπορεί να νομίζετε πως οι συνήθως λιπαρές αντιηλιακές κρέμες απλά θα ενισχύσουν το πρόβλημα με τις γυαλάδες, αλλά ο δερματολόγος Howard Sobel εξηγεί πως αυτό είναι λάθος: απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε πάνω από μια κουταλιά του γλυκού αντηλιακή κρέμα και προτιμήστε αυτές με μη φαγεσωρογόνα υλικά (που δεν φράσσουν τους πόρους του δέρματος).

 

Οι μάσκες ομορφιάς κάνουν θαύματα.

Προτιμήστε detox μάσκες ή κρέμες που θα εφαρμόζετε το βράδυ στο T zone ή φροντίστε να ανανεώνετε το δέρμα σας με μάσκες ομορφιάς με ένζυμα που θα κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!