WOMEN'S GUIDE

Τι παπούτσια και ρούχα να βάλετε για να δείχνουν λεπτές οι γάμπες σας

Πολλές γυναίκες έχουν (ή νομίζουν πως έχουν) "χοντρές" γάμπες. Και είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο σημείο στο σώμα, δύσκολα αλλάζει όψη με το αδυνάτισμα ή την άσκηση, αφού συχνά το πως ε'ιναι η γάμπα μιας γυναίκας οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες.

Πάντως μπορεί η κάθε γυναίκα με εύκολα και απλά στιλιστικά τρικ να "κρύψει" τις γάμπες της αν δεν θεωρεί πως είναι το ατού στο σώμα της ή να τις κάνει να δείχνουν πιο καλλίγραμμες.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τύπου γόβας ή πέδιλου είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των λεπτών γάμπων. Προσοχή όμως, όσο πιο σταθερό και ανθεκτικό είναι το τακούνι τόσο το καλύτερο. Το τακούνι τύπου στιλέτο δεν θα δημιουργεί μια αρμονική εικόνα, ενώ ένα χοντρό τακούνι, θα εναρμονιστεί καλύτερα με τις γεμάτες γάμπες. Εξίσου καλή επιλογή αποτελούν και οι πλατφόρμες.

Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα ίσια παπούτσια, όπως και αυτά που δένουν στον αστράγαλο, όταν τα πόδια σας φαίνονται. Αυτού του είδους τα υποδήματα τείνουν να τονίζουν τα πόδια σας. 

Από εκεί και πέρα, η επιλογή ενός παπουτσιού σε nude απόχρωση μπορεί να κάνει τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά.

Τέλος, τα μυτερά παπούτσια είναι προτιμότερα σε σχέση με αυτά που έχουν στρογγυλεμένη μύτη, διότι κάνουν τα πόδια να δείχνουν λεπτότερα και μακρύτερα. Το ίδιο ακριβώς εφέ μπορείτε να επιτύχετε και με ένα ζευγάρι που έχει χαμηλό κουντεπιέ.

Φυσικά και με τα κατάλληλα ρούχα μπορείτε να καλύψετε τα πόδια σας και να αποσπάσετε την προσοχή σε ένα σημείο του σώματός σας που θέλετε να αναδείξετε.

Τα ρούχα που καλύπτουν τα πόδια σας, όπως μια μακριά φούστα, ένα μάξι φόρεμα ή ένα παντελόνι είναι πολύ καλές επιλογές.

Ωστόσο, το παντελόνι ή το τζιν δεν θα πρέπει να είναι πολύ στενό στο σημείο της γάμπας για να μην την τονίζει. Αποφύγετε λοιπόν τα skinny παντελόνια και προτιμήστε κάποιο με ελαφριά καμπάνα ή με ελαφρύ στένεμα προς τα κάτω. Έτσι, οι γάμπες σας θα φαίνονται λεπτότερες.

Τα σκουρόχρωμα και μονόχρωμα παντελόνια είναι προτιμότερα, αφού κάνουν τα πόδια να φαίνονται λεπτότερα. Αποφύγετε τα printed παντελόνια, τα κάπρι ή αυτά που φτάνουν στον αστράγαλο, διότι τείνουν να τραβούν την προσοχή στα πόδια.

Οι μακριές αέρινες φούστες είναι μια εξαιρετική επιλογή που κρύβει τις γάμπες και κολακεύει τον σωματότυπο σας. Μάλιστα αν επιλέξτε μια ψηλόμεση μακριά μονόχρωμη φούστα θα τραβήξετε την προσοχή στο επάνω μέρος του σώματος, τονίζοντας την λεπτή σας μέση.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα σύνολο που θα τραβήξει την προσοχή μακριά από τις γάμπες, δηλαδή στο επάνω μέρος του σώματος. Επιλέξτε λοιπόν ένα σκούρο χρώμα στο κάτω μέρος και ένα έντονο ή printed τοπ, ή ένα τοπ με ντεκολτέ. Το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το crop top ή η ζώνη στη μέση.

Καλό είναι να αποφεύγετε τις μίνι ή μίντι φούστες κια φυσικά τα καυτά σορτσάκια διότι τείνουν να τραβούν την προσοχή στα πόδια.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!