GOOD LIFE

Η επιστήμη λέει πως αν κάνετε 3 απλές αλλαγές θα βελτιώσετε την υγεία σας

Το να υιοθετήσει κανείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συχνά ακούγεται ως κάτι πολύ περίπλοκο και επίπονο. Και όμως ακόμα και πολύ απλά πράγματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία σας και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής σας, απομακρύνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Μάλιστα σύμφωνα με επιστήμονες, ακόμα και να δεν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να αρχίσει να γυμνάζεται συστηματικά και να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, λέγοντας όχι στις καταχρήσεις, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τρία πράγματα και να δείτε αποτελέσματα.


Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, μεγάλη έρευνα από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, η οποία παρουσιάστηκε  στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σαν Φραντσίσκο, έδειξε ότι περισσότερες από 21.000 ζωές στη Βρετανία θα σώζονταν κάθε χρόνο από τη στεφανιαία νόσο αν οι κάτοικοί της έτρωγαν μόνο ένα γραμμάριο λιγότερο αλάτι την ημέρα, προσέθεταν ένα φρούτο στην καθημερινή διατροφή τους και αντικαθιστούσαν το 1% της προσλαμβανόμενης ενέργειας από κορεσμένα λίπη (ζωικά) ή τρανς λίπη (υδρογονωμένα) με ακόρεστα (φυτικά). 

Να θυμάστε ότι με κάθε αναποδογύρισμα της μέσης αλατιέρας πέφτει στο φαγητό ποσότητα αλατιού έως μισό γραμμάριο, ενώ κάθε κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι περίπου 5 γραμμάρια. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!