WOMEN'S GUIDE

Tech neck: Δες πως το κινητό σου απειλεί την ομορφιά σου και την υγεία σου

Αρχικά όλοι μιλούσαν για το text neck για να περιγράψουν τις επιπτώσεις που έχει στον λαιμό σου και τον αυχένα η διαρκής αποστολή και ανάγνωση γραπτών μηνυμάτων στο κινητό, αλλά πλέον όλοι μιλούν για το tech neck αφού όλοι χρησιμοποιούμε τα κινητά μας όχι μόνο για να στέλνουμε μηνύματα, αλλά για να βλέπουμε βίντεο, τα social media και οτιδήποτε άλλο.

Η διαρκής ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο και κυρίως η τάση που έχουν οι περισσότεροι να κρατούν το κινητό τους πιο χαμηλά από το ύψος του προσώπου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η επαναλαμβανόμενη κλίση του λαιμού προς τα κάτω, μπορεί να προκαλέσει έντονους και μόνιμους πόνους στον αυχένα, ακόμα και δισκοπάθεια και αλλοιώσεις στις αρθρώσεις του λαιμού.


Παράλληλα η διαρκής πίεση του δέρματος στο λαιμό και το πάνω μέρος του θώρακα δημιουργεί ρυτίδες και αντιαισθητικές γραμμές και σημάδια χαλάρωσης στο δέρμα.


Φυσικά η λύση είναι απλή: σταμάτα να ασχολείσαι διαρκώς με το κινητό σου τηλέφωνο. Ωστόσο αν δεν μπορείς να αντισταθείς στην ανάγκη να τσεκάρεις διαρκώς το κινητό σου, τουλάχιστον φρόντισε να το κρατάς σε ένα ύψος κοντά στο ύψος του προσώπου σου (ευθεία μπροστά), προσπάθησε να στηρίζεις σωστά τον αυχένα σου ( για παράδειγμα σε ένα κάθισμα με ειδική πλάτη ή σε μια καλή καρέκλα γραφείου) όταν περνάς πολλές ώρες χαζεύοντας πράγματα στο κινητό και προσπάθησε να περιορίσεις και τις selfies γιατί οι διαρκείς πόζες (μέχρι να βρεις αυτή που σου αρέσει πολύ για να την ποστάρεις στα social media) προκαλούν συσπάσεις των μυών του προσώπου και άρα εντείνει την εμφάνιση των γνωστών ρυτίδων έκφρασης.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!