Το να αποκτήσει μια γυναίκα στητό στήθος και να το διατηρήσει απαιτεί η ίδια να φροντίζει να γυμνάζεται, να προσέχει ορισμένα πράγματα και να αποφεύγει κάποιες κακές συνήθειες.
Μέχρι το καλοκαίρι, δεν προλαβαίνει κανείς να κάνει θαύματα σε ένα στήθος που εμφανίζει χαλάρωση, αλλά μπορεί μια γυναίκα να διαλέξει αρχικά ένα σωστό μαγιό, κατά προτίμηση μπικίνι με τοπ που να εφαρμόζει σωστά όπως ένα καλό σουτιέν και να αρχίσει να ακολουθεί τις παρακάτω συμβουλές που διαβάσαμε στο joy.tv ώστε το επόμενο διάστημα να αρχίσει να βλέπει αποτελέσματα.
Τι να κάνεις
- Μπαίνοντας στο μπάνιο, μην ξεχνιέσαι στη χλιαρή θερμοκρασία. Ούτε στην καυτή. Προτίμησε τις εναλλαγές χλιαρού, ζεστού και λίγο κρύου νερού Στόχος σου είναι να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος που τονώνει τους ιστούς, στους οποίους στηρίζεται το στήθος σου.
- Επίσης, τώρα που είναι καλοκαίρι και το μπες-βγες στη θάλασσα είναι πιο... εφικτό, μην κάνεις πίσω, όταν το νερό είναι πιο δροσερό απ’ όσο αντέχεις. Μπες και θα δεις ότι το δροσερό θαλασσινό νερό, σε συνδυασμό με το ιώδιο, λειτουργεί συσφικτικά για όλο σου το σώμα.
- Στο εμπόριο κυκλοφορούν υγρές κομπρέσες, χωρίς χημικά και άλλα βλαβερά, εμποτισμένες σε νερό και χαμομήλι. Βάλ’ τες στο ψυγείο και στη συνέχεια εφάρμοσέ τες για 10-15 λεπτά. Αν δεν εμπιστεύεσαι ούτε τα προϊόντα του φαρμακείου, φτιάξε μόνη σου. Πάρε γάζες, βράσε χαμομήλι, βάλ’ το να παγώσει καλά και μετά εφάρμοσε τις κομπρέσες για όσο διαρκεί η... κρυάδα.Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσεις το δέρμα να σφίγγει και το στήθος σου να ανεβαίνει... τα σκαλιά.
- Βάλε στο πρόγραμμα γυμναστικής σου περισσότερα push-ups και βαράκια, με ασκήσεις που επικεντρώνονται στο μπούστο. Οι μύες, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες, και σφίγγουν άμεσα και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Θυμήσου, επίσης, ότι η γυμναστική δεν σου εγγυάται μόνο στητό στήθος, αλλά σε προφυλάσσει και από τον καρκίνο του μαστού! Να και δύο ασκήσεις που με 15-20 επαναλήψεις την ημέρα θα δεις αποτέλεσμα: Με το βαράκι στο χέρι, στάσου όρθια και σήκωσέ το εκπνέοντας μέχρι το ύψος του στήθους. Κράτα τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους και, για να μη σκύψεις, ακούμπα σε έναν τοίχο. Η άσκηση αποκτά βαθμό δυσκολίας, αλλά έχει αποτέλεσμα. Για τα push-ups, ξάπλωσε, λύγισε τα γόνατα και άνοιξε τα χέρια σου, λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων. Τώρα κάνε κάμψη με όλο σου το σώμα. Εννοείται ότι δεν εφαρμόζεις τις ασκήσεις, αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα ή η γυμναστική απέχει εντελώς από το πρόγραμμά σου!
- Όταν γυμνάζεσαι, μην ξεχνιέσαι με το θέμα «σουτιέν». Η άσκηση επιβάλλει αθλητικό στηθόδεσμο, που προστατεύει από τους τραυματισμούς, τις άτσαλες κινήσεις και τη χαλάρωση του στήθους.
Τι να μην κάνεις
- Κατά κύριο λόγο, μην κυκλοφορείς όλη μέρα χωρίς σουτιέν. Ακόμη κι αν έχεις μικρό στήθος, η περιοχή υφίσταται το βάρος σου και απορροφά τους κραδασμούς κάθε βήματός σου, χαλαρώνοντας τους ιστούς. Διάλεξε ένα σουτιέν που δεν σε πιέζει και προσπάθησε να το φοράς κάποιες μέρες της εβδομάδας ακόμη κι όταν κοιμάσαι. Ειδικά για τις πιο προικισμένες από εμάς, το σωστό σουτιέν είναι φίλος!
- Κράτα τα πιο... σέξι υφάσματα για την ανάλογη περίσταση. Στην καθημερινότητα και στις πολύωρες δραστηριότητές σου, προτίμησε βαμβακερούς στηθόδεσμους που «αγκαλιάζουν» σωστά και σταθερά πλάτη και στήθος και δεν προκαλούν ερεθισμούς και δυσφορία. Ό,τι σε πιέζει, αλλά και ό,τι νιώθεις πολύ... χαλαρό δεν είναι για ‘σένα. Ούτε για το στήθος σου.
- Επίσης, για το στήθος σου δεν είναι οι δίαιτες πείνας. Σοβαρά. Η απότομη απώλεια βάρους είναι βασικός εχθρός του μπούστου σου. Όταν λοιπόν αδυνατίζεις απότομα, χάνοντας υγρά και όσα λιποκύτταρα περιβάλλουν την περιοχή, μοιραία το στήθος χαλαρώνει και πέφτει. Και μην ακούς αυτά που λένε ότι από το στήθος δεν αδυνατίζεις.
- Μην το παρακάνεις με την ηλιοθεραπεία. Ο ήλιος αφυδατώνει όλο σου το σώμα (και το στήθος) και ευθύνεται για την εμφάνιση ρυτίδων και καφέ κηλίδων. Η περιοχή του στήθους θέλει ενισχυμένη προστασία, ακριβώς όπως και το πρόσωπο. Εκεί λοιπόν, είτε είσαι μελαχρινή είτε ανοιχτόχρωμη, προτίμησε αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και το topless άσ’ το για τις λιγότερο επικίνδυνες ώρες της μέρας (όχι, δηλαδή, 11.00 με 16.00!).