WOMEN'S GUIDE

Έχετε ξηρό δέρμα; Φτιάξτε μόνες σας 3 πανεύκολες μάσκες με μπανάνα

Η μπανάνα όχι μόνο είναι πλούσια σε κάλιο, αλλά παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6 και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά της βοηθούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες (και να σταματήσουν τα σημάδια του χρόνου), ενώ μπορεί να προσφέρει και βναθιά ενυδάτωση. 

Μια ώριμη μπανάνα μπορεί και από μόνη της να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα προσώπου (απλά την πολτοποιείτε και απλώνετε την πάστα πάνω στο καθαρό πρόσωπό σας και την αφήνετε να δράσει για περίπου 15 έως 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε με δροσερό νερό). Όμως αν θέλετε έξτρα ενυδάτωση, δοκιμάστε και τις ακόλουθες σπιτικές μάσκες προσώπου που έχουν ως βάση τις μπανάνες.

Μάσκα με μπανάνα και μέλι (για ξηρό πρόσωπο)

Η μάσκα αυτή είναι ότι πρέπει για ξηρό δέρμα και είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο μέτριες ώριμες μπανάνες και 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι. Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι (ή σε ένα μίξερ). Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό και πλυμένο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Θα αποκτήσετε ένα υπέροχο δέρμα, πιο νεανικό και αρκετά πιο λαμπερό και ενυδατωμένο. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη συνταγή αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάσκα με μπανάνα και γιαούρτι (για βαθιά ενυδάτωση προσώπου)

Η μπανάνα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθάει το δέρμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης σε συνδυασμό με το γιαούρτι αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό ενυδατικό που θα σας προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση. Το γιαούρτι βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας και κάνει τους πόρους του δέρματος να φαίνονται μικρότεροι. Η μάσκα αυτή είναι πολύ εύκολη να γίνει. Αυτό που χρειάζεστε είναι μισή ώριμη μπανάνα, 1/2 κούπα γιαούρτι (πλήρες), και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Πολτοποιήστε την μπανάνα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε πρόσωπο για 10 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Στο τέλος ξεπλύνετε μια τελευταία φορά με κρύο νερό, το οποίο θα κάνει τους πόρους τους δέρματος πιο μικρούς.

Μάσκα με μπανάνα και αυγό (για ξηρή επιδερμίδα προσώπου)

Η μάσκα αυτή θρέφει την επιδερμίδα, κάνει τους πόρους του δέρματος να φαίνονται μικρότεροι και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ότι πρέπει για ξηρό δέρμα. Θα χρειαστείτε 1 ώριμη μπανάνα, 1 αυγό, 1 κουταλιά μέλι και 3 κουταλιές βρώμη. Πολτοποιήστε τη μπανάνα και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα (Μην τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα). 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!