GOOD LIFE

Είναι προτιμότερο το τρέξιμο στο γυμναστήριο ή στη φύση;

Τώρα την άνοιξη πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αρχίσουν να αθλούνται με το να τρέχουν έξω στη φύση, αφού ο καιρός το ευνοεί. 

Συχνά όμως όσοι αποφασίζουν να υιοθετήσουν το τρέξιμο ως μέθοδο άθλησης (είναι η δημοφιλέστερη στον κόσμο) αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο το τρέξιμο στη φύση ή το τρέξιμο σε ένα γυμναστήριο. Συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και των δύο επιλογών και ο καθένας μπορεί να τα σταθμίσει και να πάρει τη δική του απόφαση, βάσει των δικών του αναγκών.

Γυμναστήριο

  • Περισσότερη ένταση. Χωρίς τις φυσικές παρεμβολές, που μπορούν να γίνουν εκνευριστικές (π.χ. αέρας) ή απολαυστικές (π.χ. μια ωραία θέα), μπορείτε να συγκεντρωθείτε απόλυτα και να αποδώσετε καλύτερα.
  • Καλύτερα αποτελέσματα. Η αυξημένη ένταση αποφέρει πιο έντονες σωματικές αλλαγές. Με άλλα λόγια, θα παρατηρήσετε μεγαλύτερη απώλεια λίπους και πιο ισχυρό καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Βαρετό Ο διάδρομος δεν είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός, ακόμα κι αν οι ενδορφίνες κάνουν τη δουλειά τους σε κάθε περιβάλλον.

Τρέξιμο στη φύση

  • Μειωμένο στρες. Μελέτες δείχνουν πως το άγχος μειώνεται στον καθαρό αέρα. Το πράσινο είναι από τη φύση του χαλαρωτικό και ξεκουράζει το μυαλό σας.
  • Εθιστικό. Αυτή η αίσθηση χαλάρωσης είναι που σας κάνει να το επαναλαμβάνετε. Αν ξεκινάτε καινούργιο πρόγραμμα, είναι καλό να το αρχίσετε σε εξωτερικό χώρο μέχρι να το συνηθίσετε. Επειτα, όταν η θερμοκρασία πέσει, μπορείτε να συνεχίσετε στο γυμναστήριο.
  • Βροχή. Να είστε προετοιμασμένοι για τις απότομες αλλαγές του καιρού, άρα του προγράμματός σας. Θα σας δυσκολέψουν, ειδικά αν προπονείστε για ταχύτητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!