WOMEN'S GUIDE

Σου στέλνει διαρκώς μηνύματα με emojis; Έρευνα αποκαλύπτει τι σημαίνει αυτό

Τα emojis, τα μικρά εικονίδια που χρησιμοποιούμε συχνά στα μηνύματά μας στο Διαδίκτυο, στα social media και στo texting στα κινητά τηλέφωνα, έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης επικοινωνίας.

Τώρα μια έρευνα που έγινε από το τμήμα κοινωνικών σπουδών και ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers έδειξε πως η χρήση emojis από τους άνδρες φανερώνει κάτι πολύ συγκεκριμένο για το τι έχουν στο μυαλό τους όταν χρησιμοποιούν πολλά emojis.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 36-40% των χρηστών που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν ότι σκέφτονται το σεξ αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και χρησιμοποιούσαν περισσότερα από ένα emoji σε κάθε μήνυμα που αντάλλασαν με άλλους χρήστες.

Η Dr Helen Fisher, ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο Rutgers, δήλωσε σχετικά: «Όσοι χρησιμοποιούν τα emojis δεν έχουν μόνο περισσότερο το σεξ στο μυαλό τους, αλλά ενδιαφέρονται για περισσότερα ραντεβού και είναι δυο φορές πιο πιθανό να επιθυμούν να παντρευτούν. Το 62% των χρηστών emojis θέλουν να παντρευτούν σε σύγκριση με το 30% των ανθρώπων που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ένα emoji».

Οσοι ανέφεραν στην έρευνα ότι δεν έχουν τόσο έντονα στο μυαλό τους το σεξ είχαν σημαντικά λιγότερη χρήση των εν λόγω εικονιδίων. Ενδεικτικά, καμία χρήση emojis δεν συγκέντρωσε ποσοστό πάνω από το 10% των συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι το σεξ είναι στο μυαλό τους λιγότερο από μερικές φορές τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!