WOMEN'S GUIDE

Μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά μέσα σε 1 μέρα; Και όμως μπορείς!

Αν θέλετε η κοιλιά σας να είναι επίπεδη για να δείχνετε άψογη στα γιορτινά ρεβεγιόν, προλαβαίνετε, αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες μπορείτε να εξαφανίσετε το φούσκωμα της κοιλιάς, αν ακολουθήσετε 10 συμβουλές.

Φυσικά αν έχετε παραπανίσια κιλά μην περιμένετε θαύματα, αφού για να αποκτήσει κανείς επίπεδη κοιλιά θα πρέπει να κάνει συστηματικά γυμναστική και σωστή διατροφή, ωστόσο οι ακόλουθες συμβουλές θα βοηθήσουν την κοιλιά σας να δείχνει όσο πιο επίπεδη γίνεται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Madame Figaro  ο οργανισμός μας διαθέτει έναν εσωτερικό μηχανισμό που μπορεί να κινητοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες και να αποβάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά από το σώμα με αποτέλεσμα να νιώθουμε (και να δείχνουμε) λιγότερο φουσκωμένες. Να, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις:

Φάε μπανάνα, ένα φρούτο που είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, το συστατικό που βοηθάει στην εξισορρόπηση των υγρών στο σώμα και καταπολεμά την κατακράτηση.

Απόφυγε τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα, όπως το κρεμμύδι, η αγκινάρα, το καλαμπόκι, το μπρόκολο, η λαχανίδα, το ωμό σπανάκι και τα μανιτάρια. Όλες έχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όμως για μια μέρα ας τα στερηθείς προκειμένου να έχεις λιγότερο έντονη κοιλίτσα αύριο.

Βγάλε την τσίχλα. Όχι μόνο γιατί όταν μασάς τσίχλα καταπίνεις αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται διάταση στην κοιλιά, αλλά επιπλέον η ζάχαρη ή οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη, προκαλούν φούσκωμα.

Φτιάξε μια σαλάτα με πολύ φρέσκο κόλιαντρο. Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές τροφές όταν μιλάμε για καταπολέμηση του φουσκώματος, αφού θεωρείται ότι το μείγμα των φυτικών ελαίων που περιέχει είναι εξίσου δραστικό με τα αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του ευερέθιστου εντέρου.

Φάε πολλά μικρά γεύματα μέσα στη μέρα. Αντί για δύο ή τρία "κανονικά" γεύματα, προτίμησε να τρως ολιγοθερμιδικά σνακ κάτι τρεις ώρες (αν χρειάζεται, βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου). Έτσι, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες και θα βοηθήσεις το γαστρεντερικό σου σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Πιες νερό με λεμόνι ή τσάι αντί για οτιδήποτε άλλο. Για μια μέρα ξέχασε τα αναψυκτικά αλλά και το αλκοόλ και φρόντισε να πιεις άφθονο νερό και πράσινο τσάι. Εμπλούτισέ τα με λεμόνι για ακόμα πιο έντονη διουρητική δράση.

Μην φας τίποτα λιπαρό, όπως αλλαντικά, τυριά, fast food, τηγανητά κ.λπ. Το λίπος μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο γαστρεντερικό σύστημα. Αντιθέτως, κάποια λιπαρά είναι ευεργετικά, όπως αυτά που περιέχονται στα ψάρια ή τους ξηρούς καρπούς.

Φρόντισε να κινείσαι αρκετά, κάνοντας είτε γυμναστική είτε έστω έναν σύντομο περίπατο, ιδανικά μετά από τα γεύματα. Θα σε βοηθήσει να χωνέψεις καλύτερα και να αποφύγεις το φούσκωμα.

Κόψε εντελώς τα γαλακτοκομικά, που προκαλούν φούσκωμα σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων. Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός παράγει λιγότερη λακτάση, το ένζυμο που απαιτείται για τη διάσπαση της λακτόζης, γι' αυτό και αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα.

Φάε το βραδινό σου αρκετά νωρίς. Όσο περισσότερες ώρες έχει ο οργανισμός σου στη διάθεσή του για την πέψη του βραδινού, τόσο πιο επίπεδη θα είναι η κοιλιά σου όταν ξυπνήσεις το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!