WOMEN'S GUIDE

4 λάθη που επαναλαμβάνεις κάθε φορά που κάνεις δίαιτα

Που πλέον θα ανήκουν στο παρελθόν!

Δίαιτα. Μία ιστορία πονεμένη καθώς οι περισσότερες από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία αυτή τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές το χρόνο ώστε να χάσουμε αυτά τα κιλά που μας ενοχλούν. Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που όλες επαναλαμβάνουμε κατά την περίοδο αυτή της ζωής μας και κυρίως όταν δεν έχουμε κάποιον διατροφολόγο ή διαιτολόγο να μας ελέγχει.

Προτιμάς κυρίως πρωτεΐνες: Έχεις ακούσει πως τρώγοντας αρκετή πρωτεΐνη θα χάσεις πιο γρήγορα τα επιθυμητά κιλά. Και όμως, σύμφωνα με τη διατροφολόγο και συγγραφέα του «The One One Diet», Rania Batayneh, όλο αυτό είναι μία φήμη. Ο ανθρώπινος οργανισμός θέλει εξίσου τόσο τις πρωτεΐνες όσο και τους υδατάνθρακες και το λίπος. Η συνήθειά σου αυτή στερεί από το σώμα τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που κρύβονται μέσα στους υδατάνθρακες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τρως πολύ συχνά γεύματα: Οι διατροφολόγοι και διαιτολόγοι σε προτρέπουν να τρως συχνά γεύματα και να αφήνεις κενό τρεις με τέσσερις ώρες ανάμεσά τους. Μην τσιμπάς όμως και εσύ το κατιτίς σου ανά δύο ώρες, γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχεις καταναλώσει περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει και τελικά ο δείκτης της ζυγαριάς θα ανέβει αντί να κατέβει. Είναι μία παγίδα που, δυστυχώς, πέφτουμε όλες μας.

Πεινάς και (ξανά)πεινάς : Και επιτέλους έφτασε η μέρα που ξεκινάτε δίαιτα. Αυτό όμως δε σημαίνει, πως ήρθε και το τέλος του κόσμου. Δε χρειάζεται να στερείς από τον οργανισμό σου αυτό το κομματάκι σοκολάτας που λιγουρεύεσαι. Δείξε  αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στον στόχο σου αλλά μην αφήνεις τον οργανισμό σου να πεινά και να στερείται. Άλλωστε, κάποια στιγμή θα αισθανθείς τόσο καταπιεσμένη που θα καταλήξεις να φας μία ολόκληρη σοκολάτα αντί για ένα κομματάκι που απλά σου «μύρισε».

Απορρίπτεις τους ξηρούς καρπούς: Έρευνα του The American College of Nutrition απέδειξε πως οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη διατροφή μας ακόμη και σε περίοδο... δίαιτας. Ναι δεν εννοούμε να πέσεις με τα μούτρα στο μπολ ή να φας ένα ολόκληρο σακουλάκι την ώρα που βλέπεις ταινία, αλλά να ενδώσεις σε 5-6 αμύγδαλα την ώρα του σνακ. Τα φιστίκια Αιγίνης είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή και θεωρούνται αρκετά υγιεινά.

Πηγή:  queen.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!