GOOD LIFE

Φράουλες: ο κόκκινος εαρινός θησαυρός

Δροσερές, σαρκώδεις, αρωματικές  και γλυκοξινούτσικες, οι φράουλες είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες της Άνοιξης στον πάγκο του μανάβη. Πολλοί τις λατρεύουν και καλά κάνουν γιατί εκτός από πεντανόστιμες είναι και ιδιαίτερα ευεργετικές στον οργανισμό μας.

Όχι μόνο έχουν πλούσια θρεπτική αξία, αλλά διακρίνονται για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, αφού είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, καροτένια και φλαβονοειδή. Μάλιστα μία κούπα φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C απ’ ό,τι ένα πορτοκάλι.

Επιπλέον, είναι πηγή καλίου και φυτικών ινών, ενώ μπορούν λόγω των σπόρων στο περίβλημά τους να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Παράλληλα έχουν ελαφριά διουρητική δράση και επίσης κάνουν καλό στην επιδερμίδα, αρκεί φυσικά να μην είναι είστε αλλεργικοί σε αυτές. Οι γυναίκες στην αρχαία Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς χρησιμοποιώντας τις άγριες φράουλες των δασών.

Tip: Φροντίστε να τις πλένετε πολύ καλά ολόκληρες, πριν αφαιρέσετε τα φυλλαράκια τους ώστε να μην εισχωρήσει το νερό στο εσωτερικό τους αλλοιώνοντας τη γεύση και το άρωμά τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!