GOOD LIFE

10 λόγοι που πρέπει να αρχίσετε να τρώτε τα κεράσια

Ήδη εμφανίστηκαν τα πρώτα κατακόκκινα κεράσια στην αγορά, καθώς άρχισε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών ((Precoce Bernard, Bigarreau Burlat, Larian κ.ά.) και τα πορφυρά κεράσια θα μας κρατούν γευστική συντροφιά όο το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα φρούτο με πολλούς φίλους, καθώς η γλυκιά γεύση του αρέσει σχεδόν σε όλους. Και τα κεράσια είναι μια από τις ελάχιστες γλυκιές αμαρτίες που κάνουν μόνο καλό. Δείτε για ποιούς λόγους οι επιστήμονες θεωρούν πως τα κεράσια είναι ένας διατροφικός θησαυρός.

1. Περιέχουν ανθοκυανίνες, στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.


2. Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει φανεί ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. 


3. Είναι από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή, που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. 


4. Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. 

 

5. Μειώνουν το ουρικό οξύ. Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ιατρικής του «Wood Johnson» Medical School, τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα. ​


6. Έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε κάλιο, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης. 


7. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. 

 

8. Δρουν κατά της αρθρίτιδας και η κατανάλωση κερασιών έχει αποδειχτεί πως σχετίζεται με τη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.


9. Δρουν κάτα των όγκων του γαστρεντερικού συστήματος. Μελέτες σε πειραματόζωα έχιυν συνδέσει την κατανάλωση κερασιών με τη μειωμένη εμφάνιση όγκων στο πεπτικό σύστημα.
 


10. Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, που έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!