GOOD LIFE

4 φρούτα που θα σε βοηθήσουν να "ξυπνήσεις" τον μεταβολισμό σου

Αν έχεις αποφασίσει να αρχίσεις κάποια δίαιτα ή να προσέξεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου, θα πρέπει ταυτόχρονα να φροντίσεις να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου γα να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα και να μην απογοητευτείς.

Και ένας από τους μεγάλους συμμάχους στην προσπάθειά σου να κάνεις boost στον μεταβολισμό σου είναι τα φρούτα, καθώς και σου προσφέρουν ενυδάτωση (το νερό είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό), φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες στην πέψη και περιέχουν πηκτίνη, ένα ένζυμο που έχει αποδειχτεί πως τονώνει τον μεταβολισμό και εμποδίζει την απορρόφηση λίπους. Δες ποιά είναι τα απλά φρούτα που μπορείς να βρεις εύκολα στην αγορά και θεωρείτα πως κάνουν θαύματα στον μεταβολισμό σου.

1. Μήλα

Ανήκουν στα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πηκτίνη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Η συστηματική τους κατανάλωση θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο λίπος, αλλά και να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου.

2. Δαμάσκηνα

Όχι μόνο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και  μειώνουν τη δυσκοιλιότητα, αλλά είναι πλούσια και σε πηκτίνη και αντιοξειδωτικά συστατικά που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

3. Μπανάνες

Επίσης περιέχουν πηκτίνη, ενώ παράλληλα είναι βασική πηγή κάλιου, το οποίο μειώνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο της κοιλιάς.

4. Εσπεριδοειδή

Όλα τους αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που θωρακίζει τον οργανισμό, συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους, αλλά και πηκτίνης που επιταχύνει τη μεταβολική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!