WOMEN'S GUIDE

Απαντήσεις στις 3 πιο συχνές ερωτήσεις για το χτένισμα των μαλλιών

Έχουν ειπωθεί τόσα πράγματα για το πώς πρέπει να χτενίζουμε και να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας που είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει τί ισχύει και τί όχι.

Έτσι για παράδειγμα άλλοι λένε πως πρέπει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου 100 φορές για να γυαλίσουν και άλλοι πως πρέπει να τα χτενίζεις μόνο με τα δάχτυλα για να μην καταστρέφεις την τρίχα.
Η αλήθεια είναι πως κάθε τρίχα έχει διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο 7 χρόνια και ως αποτέλεσμα καθημερινά χάνετε περίπου 100-120 τρίχες, οι οποίες δίνουν χώρο στις καινούριες να αναπτυχθούν. Άρα το χτένισμα και το βούρτσισμα είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες και μόνο έτσι τα μαλλιά σας είναι υγιή. 

1. Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να βουρτσίζω τα μαλλιά μου;

Καλό είναι να μην τα βουρτσίζετε ή χτενίζετε πάνω από μια φορά την ημέρα, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η μεγαλύτερη συχνότητα στο χτένισμα και στο βούρτσισμα δεν κάνει καλό στα μαλλιά σας, αντίθετα τα "ηλεκτρίζει", τα σπάει και τους δημιουργεί ψαλίδα.

2. Χρησιμοποιώ βούρτσα ή χτένα σε βρεγμένα ή σε στεγνά μαλλιά.
Ο γενικός κανόνας λέει πως μόνο όσοι έχουν πολύ σγουρά μαλλιά πρέπει να τα χτενίζουν και να τα βουρτσίζουν όταν είναι βρεγμένα, αλλά πάντα με ειδικές βούρτσες και χτένες με αραιά δόντια. Οι βρεγμένες τρίχες είναι πιο ελαστικές και σπάνε πιο εύκολα, οπότε το βούρτσισμα σε υγρά μαλλιά προκαλεί το φθορά των τριχών και φριζάρισμα των μαλλιών.

3. Ποιά είναι η σωστή κίνηση για το βούρτσισμα - χτένισμα των μαλλιών;

 Η σωστή κίνηση είναι με φορά από τη ρίζα προς τις άκρες και χωρίς πίεση. Γενικά μην επιμένετε ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι κάπου μπλεγμένα, γιατί καταστρέφετε τις τρίχες. Αν βρείτε κάποιον επίμονο κόμπο, προσπαθείστε να τον λύσετε με τη χρήση κάποιου ειδικού σπρέι και σε συνδυασμό με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σας (όχι τη βούρτσα ή τη χτένα)

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!