WOMEN'S GUIDE

Μήπως πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με τη βούρτσα των μαλλιών σου;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να παραμελούν τις βούρτσες και τις χτένες που χρησιμοποιούν για τα μαλλιά τους.

Οι δερματολόγοι επιμένουν πως οι βούρτσες και οι χτένες μαλλιών πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα και ο λόγος; Μα γιατί γίνονται εστίες ανάπτυξης βακτηρίων, που βρίσκουν γόνιμο έδαφος στα νεκρά κύτταρα, την υγρασία και τη σκόνη που εγκωβίζονται ανάμεσα στις τρίχες οι οποίες ξεμένουν πάνω σε βούρτσες και χτένες.
Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη βούρτσα ή τη χτένα σου είναι να αφαιρέσεις πρώτα όλες τις τρίχες και μετά να την αφήσεις να μουλιάσει για τουλάχιστον 10 λεπτά σε χλιαρό νερό όπου έχεις ρίξει σαμπουάν ή υγρό σαπούνι. Κάποιοι προτείνουν, αν θέλεις να έχεις ακόμα καλύτερο καθαρισμό, μετά το σαπούνισμα, να σκουπίσεις τη στεγνή βούρτσα και τη χτένα σου με ένα πανί ποτισμένο σε λευκό ξύδι. Ωστόσο αν σε ενοχλεί η μυρωδιά, μπορείς να ψεκάσεις και τη βούρτσα και τη χτένα σου με το αγαπημένο σου άρωμα (έτσι θα μυρίζουν όμορφα και τα μαλλιά σου).


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!