GOOD LIFE

Πρόστιμο σε αυτούς που περπατάνε στο δρόμο και ταυτόχρονα στέλνουν μηνύματα

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά οι θάνατοι από χρήση του κινητού τηλεφώνου παράλληλα με κάποια άλλη ενέργεια. 

Αρκετοί πολίτες του New Jersey χρησιμοποιούν συνήθως τα smartphones τους για να στέλνουν μηνύματα, να ακούνε μουσική ή να κάνουν άλλες δραστηριότητες καθώς περπατούν στο δρόμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή των πεζών και να αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για τη ζωή των ίδιων, αλλά και των οδηγών που τρακάρουν εξαιτίας τους. 

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Συμβούλιο των Διοικητών Συλλόγου Οδικής Ασφάλειας (GHSA) το 2015 παρατηρήθηκε μια 10% αύξηση των θανάτων των πεζών. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, 2.368 πεζοί σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα. 

Έτσι, ο νέος νόμος που προτάθηκε στο New Jersey απαγορεύει σε οποιοδήποτε να περπατάει και να στέλνει μηνύματα. Πιο συγκεκριμένα, αν πιαστεί κάποιος επαφτοφόρο, θα χρεώνεται με 50 δολάρια ή θα πηγαίνει φυλακή για 15 ημέρες ή και τα δύο. Τα μισά από τα έσοδα που θα προκύψουν από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την εκπαίδευση που σχετίζεται με την ασφάλεια των πεζών.

«Οι απρόσεχτοι πεζοί, όπως και οι οδηγοί, παρουσιάζουν δυνητικό κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους άλλους στο δρόμο», ανέφερε η Pamela Lampitt, υπεύθυνη αυτής της νέας τροπολογίας. «Ένα άτομο που διασχίζει το δρόμο έχοντας την προσοχή στο smartphone του παρουσιάζει κίνδυνο για τους οδηγούς, όπως και θα πρέπει να του επιβληθεί μια ποινή».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!