GOOD LIFE

Δαγκώνετε συχνά το μάγουλο σας; Ίσως ο εγκέφαλος προσπαθεί κάτι να σας πει

Το να δαγκώνετε κατά λάθος το μάγουλο σας όχι μόνο είναι επώδυνο και σαφέστατα ενοχλητικό, αλλά μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα, που προδίδει την ύπαρξη σοβαρών θεμάτων υγείας.

Η Δρ. Renae Sweeney έχει εξηγήσει σε βίντεό της στο στο TikTok διάφορους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δαγκώνουν τα μάγουλά τους και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει η συνήθεια.

Γιατί μπορεί οι άνθρωποι να δαγκώνουν το μάγουλο τους

Σύμφωνα με τη γιατρό, το χρόνιο δάγκωμα στα μάγουλα είναι μια ψυχαναγκαστική συμπεριφορά γνωστή ως morsicatio buccarum. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να δαγκώνουν τα μάγουλά τους βρίσκουν συχνά λευκά υπολείμματα στο στόμα τους, που δεν είναι κάτι άλλο από περίσσεια κερατίνης που παράγεται ως απόκριση στα συνεχή τραύματα στα κύτταρα του μάγουλου.

Λέγεται ότι είναι μια υποσυνείδητη συνήθεια που συχνά συνδέεται με άγχος, στρες και ακόμη και κατάθλιψη. Το να δαγκώνετε τα μάγουλά σας ενώ τρώτε μπορεί επίσης να προκληθεί από την ευθυγράμμιση των δοντιών σας, η οποία μπορεί να είναι κανονική ή τυχαία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να βρεθείτε να το κάνετε από πλήξη.

Έχετε ξυπνήσει ποτέ με ένα ευαίσθητο μάγουλο; Λοιπόν, μπορεί να δαγκώσατε κατά λάθος το μάγουλο σας στον ύπνο σας, κάτι που είναι ακόμα ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Πώς να το σταματήσετε

Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο δαγκώνετε τα μάγουλα σας, είναι σημαντικό να το ελέγξετε καθώς ένας επαναλαμβανόμενος τραυματισμός στην ίδια περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε έλκη, ουλές, φλεγμονές, στοματικές πληγές και πολλά άλλα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτή την κακή συνήθεια. Εάν δαγκώνετε τακτικά το μάγουλό σας ενώ τρώτε, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο και ελέγξτε τα σαγόνια ή τα δόντια σας. Ο ειδικός μπορεί να σας προτείνει διαφορετικές επιλογές για τη διόρθωση της ευθυγράμμισης.

Για όσους δαγκώνουν το μάγουλό τους στον ύπνο τους, ένας ενδοστοματικός νάρθηκας μπορεί να είναι χρήσιμος. Εάν η συνήθεια να δαγκώνετε τα μάγουλα είναι χρόνια, τότε μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, όπως να επισκεφτείτε έναν θεραπευτή ή έναν ψυχίατρο για να εξαλείψετε τα ερεθίσματα που σας κάνουν να επιδίδεστε σε αυτή τη συνήθεια.

Εάν είναι απλώς μια ασυνείδητη συνήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές θεραπείες όπως τσίχλα, τεχνικές αναπνοής, διαλογισμό και ενσυνειδητότητα για να μειώσετε την επιθυμία να δαγκώσετε το μάγουλό σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!