GOOD LIFE

Σε αυτούς τους 4 επαγγελματικούς κλάδους γενιούνται... παράνομα ειδύλλια

Οι περισσότερες «παράνομες» σχέσεις ξεκινούν στον εργασιακό χώρο, λένε οι ειδικοί. Οι «στενές» επαφές στη δουλειά, η καλή συνεργασία και οι πολλές ώρες στον ίδιο χώρο ευθύνονται πολλές φορές για μία παράνομη σχέση.

Στον εργασιακό χώρο οι συνάδελφοι βρίσκουν στήριξη ο ένας στον άλλον όταν υπάρχει πίεση και άγχος. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο όταν υπάρχει όγκος δουλειάς και ένταση και πολλοί συνεργάτες έρχονται κοντά. Λένε τον «πόνο» τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στη δουλειά ή στο σπίτι κι έτσι χαλαρώνουν και νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος που τους καταλαβαίνει και τους συμπονά. Και τότε δεν αργεί να έρθει το «μοιραίο»…

Αποδεικνύεται όμως ότι ορισμένα επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στην απιστία.

Σίγουρα η απιστία είναι κάτι απαίσιο για έναν σύντροφο, παραβιάζει την εμπιστοσύνη και διαλύει τις σχέσεις και καλό είναι να αποφεύγεται όσο δελεαστικό κι αν είναι.

Ποια επαγγέλματα είναι πιο πιθανό να απατήσουν

Φυσικά, ο κατάλογος των «επικίνδυνων» επαγγελμάτων αντιπροσωπεύει απλώς μια στατιστική πιθανότητα. Δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι σ’ αυτές τις θέσεις εργασίας σίγουρα απατούν, απλώς ότι στατιστικά είναι πιο πιθανό να το κάνουν. Πιο επιρρεπείς στην απιστία είναι:

Πιλότοι και πλήρωμα πτήσης

Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν εκπλήσσεται εδώ. Οι πιλότοι είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες ζωές, είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και φορούν μια κομψή στολή που «αρέσει» σε πολλές.

Και όχι μόνο αυτό, τόσο αυτοί όσο και τα πληρώματα των αεροσκαφών έχουν πολλές ευκαιρίες για περιστασιακό σεξ.

Αναμονή σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συχνή παραμονή μακριά από το σπίτι τους σε ξενοδοχεία, πλήξη και απομόνωση κατά τις πολλές και μοναχικές ώρες μεταξύ των πτήσεων και πολύ μικρή πιθανότητα να πιαστούν «στα πράσα». Αυτά αποτελούν την πιο ισχυρή συνταγή για απιστία!

Τραπεζίτες

Μπορεί να πρόκειται για μια μικρή γενίκευση, αλλά υποστηρίζεται από έρευνες.

Η ηθική μας έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή και οι τραπεζικές υπηρεσίες και τα χρηματοοικονομικά υψηλού επιπέδου μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιες όχι και τόσο αλμυρές πρακτικές.

Γιατροί και νοσηλευτές

Μιλάμε για δουλειές υψηλής πίεσης και άγχους. Το να μοιράζεστε τραυματικές εμπειρίες με τους συναδέλφους σας μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο δεσμό μαζί τους και να αποξενώσει κάποιον από έναν μη ιατρικό σύντροφο.

Για να μην αναφέρουμε ότι το να είσαι τόσο κοντά στο θάνατο μπορεί να κάνει κάποιον πιο πρόθυμο να αδράξει τις ευκαιρίες που προκύπτουν…

Δάσκαλοι

Δεν το περιμένατε αυτό, έτσι δεν είναι; Ο συνδυασμός υψηλών επιπέδων επαγγελματικής εξουθένωσης, χαμηλής αυτοεκτίμησης, απογοήτευσης και κατηγορίας για πράγματα που δεν είναι υπό τον έλεγχό σας ευνοεί την εξαπάτηση.

Το να αισθάνεστε ότι δεν υποστηρίζεστε και ότι είστε απομονωμένοι στην επαγγελματική σας ζωή μπορεί επίσης να κάνει κάποιον να θέλει να αναζητήσει επιβεβαίωση σε άλλα μέρη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!