WOMEN'S GUIDE

Έχεις βαμμένα μαλλιά και θέλεις να τα προστατέψεις;

Σου έχουμε τα 5 σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να διατηρείς τα μαλλιά σου! 

1. Λουστείτε 3 ημέρες μετά τη βαφή

Όταν βάψετε τα μαλλιά σας, περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες πριν τα λούσετε. Η αμμωνία που υπάρχει στη βαφή, ανοίγει τις ίνες της τρίχας έτσι ώστε το χρώμα να μπορεί να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας, και χρειάζονται έως και τρεις ημέρες για να κλείσουν πλήρως.

Εάν εφαρμόσετε σαμπουάν αμέσως μετά το βάψιμο, υπάρχουν πιθανότητες να ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών σας και να φαίνεται αμέσως θαμπό.

2. Λούστε τα μαλλιά σας σωστά

Αποφύγετε τη χρήση σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα γιατί μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και πιθανότατα ν’ αφαιρέσουν το χρώμα των μαλλιών σας. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού και το συχνό λούσιμο.

3. Χρησιμοποιείστε μάσκες μαλλιών

Τα μαλλιά τείνουν να γίνονται ξηρά και εύθραυστα μετά το βάψιμο. Μια θρεπτική μάσκα μαλλιών λειτουργεί ως μαλακτικό υψηλής ισχύος που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγιή όψη των μαλλιών σας.

Επίσης, ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθά να διατηρήσουν την υγρασία τους, καθιστώντας τα απαλά και λαμπερά.

4. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη ζέστη

Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη φθορά και ευάλωτα στη ζέστη. Εάν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας να φαίνεται φρέσκο, είναι σημαντικό να μειώσετε την έκθεση στη θερμότητα από πιστολάκια, ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες.

Εάν χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling, επενδύστε σε μία αξιόπιστη θερμοπροστατευτική κρέμα ή σπρέι για να ελαχιστοποιήσετε την καταστροφική επίδραση της θερμότητας στα μαλλιά σας.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε τα βαμμένα σας μαλλιά ή τα μαλλιά με ξανθές ανταύγειες ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια καλή μάρκα προϊόντων περιποίησης.

5. Πείτε ΝΑΙ στο τακτικό τριμάρισμα

Τα βαμμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στην ξηρότητα. Έτσι, το τακτικό τριμάρισμα (κάθε 4-6 εβδομάδες) θα τα προστατεύσει από την ψαλίδα και θα διαφυλάξει τη συνολική υγεία τους.

Πηγή: Fay's book 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!