GOOD LIFE

Οι φρουτοσαλάτες είναι must στον καύσωνα - Τα 4 tips για να τις εμπλουτίσετε με πρωτεΐνη

Καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αυτός ο νέος καλοκαιρινός καύσωνας θα έχει μεγάλη διάρκεια, οι γιατροί συστήνουν σε όλους να αποφεύγουν τα μεγάλα και ιδιαίτερα "βαριά" γεύματα ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, αφού αυτά τείνουν να εντείνουν το αίσθημα δυσφορίας που προκαλούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στο shape.gr διαβάσαμε ένα άρθρο που εξηγεί πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη που προσφέρει μια φρουτοσαλάτα και πόσο ακόμα σημαντικότερα, γίνονται αν σε αυτό το δροσερό γεύμα, προσθέσετε και τροφές με πρωτεΐνη. 

Οι φρουτοσαλάτες την περίοδο αυτή αποτελούν must επιλογή γεύματος μέσα στην ημέρα, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες μάς απωθούν από την κατανάλωση λιπαρών φαγητών που δύσκολα χωνεύονται. Τα δροσερά φρούτα εποχής όχι μόνο βοηθούν στην απαραίτητη ενυδάτωση, αλλά προσφέρουν στον οργανισμό σου σημαντικές βιταμίνες και φυτικές ίνες, που βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και μείωσης της πείνας. Ωστόσο ακόμα και μια πλούσια φρουτοσαλάτα με διαφορετικά φρούτα, δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνη της ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα που θα σε κρατήσει μακριά από λιγούρες για αρκετές ώρες.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να συνοδεύσεις τα αγαπημένα σου φρούτα με λίγη πρωτεΐνη; Ναι σωστά κατάλαβες! Η πρωτεΐνη ανήκει στα μακροθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενεργεία που αποκτά ο οργανισμός και είναι υψίστης σημασίας στις περιπτώσεις χορτοφαγικών διατροφών. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις ευφάνταστους τρόπους, ώστε να προσθέσεις πρωτεΐνη στα φρούτα, που δεν θα χορταίνεις να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο.

1. Φιστίκια

Σίγουρα θα μπορούσες να προσθέσεις πάνω από τα φρούτα σου όλων των ειδών ξηρούς καρπούς, ωστόσο τα φιστίκια είναι ξεχωριστή επιλογή, αφού αποτελούν από μόνο τους μια πλήρη πρωτεΐνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα φιστίκια περιέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα της πρωτεΐνης. Μπορεί να έχεις συνδυάσει τα φιστίκια με αλμυρές σαλάτες ή vegan επιδόρπια, ωστόσο αποτελούν και ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τις φρουτοσαλάτες σου.

2. Φέτα

Υπάρχουν πολλά τυριά που μπορούν να συνδυαστούν εξίσου καλά με τα φρούτα, ωστόσο όμως η φέτα κερδίζει με διαφορά, αφού ταιριάζει απίστευτα με φρούτα όπως είναι το ζουμερό και δροσιστικό καρπούζι του καλοκαιριού. Η αλμυρή επίγευση της φέτας, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των φρούτων, αποκτούν όλο και περισσότερους πιστούς θαυμαστές. Η φέτα αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές τυριών και περιέχει περίπου 4 γραμμάτια πρωτεΐνης σε λίγα μόλις γραμμάριά της.

3. Κινόα

Οι περισσότεροι την προτιμούν σαν αλμυρό συνοδευτικό, κυρίως μέσα σε σαλάτες λαχανικών. Σήμερα ερχόμαστε να τους διαψεύσουμε και να σου πούμε πως ο σπόρος αυτός χωρίς γλουτένη, περιέχει 8 γραμμάρια πλήρους πρωτεΐνης και λειτουργεί μοναδικά σαν βάση για μια ολοκληρωμένη φρουτοσαλάτα.

4. Γιαούρτι

Λέμε ναι στο γιαούρτι με φρούτα, είτε για το πρωινό μας γεύμα, είτε για το βραδινό. Παρόλα αυτά, εδώ το γιαούρτι θα έχει συνοδευτικό ρόλο και όχι κύριο, αφού θα έχει την μορφή dressing που δεν θα σκεπάζει εξολοκλήρου την γεύση των αγαπημένων σου φρούτων. Πως; Αραίωσε απλά μερικές κουταλιές γιαούρτι με λίγο νερό και προσθέστε μπαχαρικά, όπως κανέλα ή ξύσμα εσπεριδοειδών. Ρίξτο πάνω στα φρούτα και απόλαυσε ένα θρεπτικό γεύμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!