GOOD LIFE

Νέα έρευνα εντόπισε ποια είναι η υγιεινή τροφή που καταπολεμά τις λιγούρες

Οι λεγόμενες... λιγούρες, αυτή η αίσθηση πως πεινάς πολύ και θέλεις να φας άμεσα φαγητό, είναι ο μεγαλύτερος "εχθρός" όσων προσπαθούν να ελέγξουν το σωματικό βάρος τους. Αλλά ευτυχώς για αυτούς, οι επιστήμονες βρήκαν μια πολύ καλή λύση για αυτό το πρόβλημα.

Είναι γνωστό πως όλοι οι ξηροί καρποί, ειδικά αν είναι ανάλατοι και καταναλώνονται με μέτρο, αποτελούν εξαιρετικές πηγές των λεγόμενων "καλών λιπαρών" και θεωρούνται ιδανικά σνακ, αλλά τώρα μια νέα έρευνα εντόπισε πως ειδικά τα καρύδια, μειώνουν πολύ αποτελεσματικά το αίσθημα της πείνας και αποτελούν το τέλειο... όπλο για να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος ελέγχει την εν λόγω αίσθηση.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θεωρούνταν ιατρικά υπέρβαροι, επισκέφθηκαν το ερευνητικό κέντρο δύο φορές για πέντε μέρες. Την πρώτη φορά, ήπιαν ένα smoothie, το οποίο περιείχε 48 γρ. καρύδια, ενώ την επόμενη ένα διαφορετικό, το οποίο είχε παρόμοια γεύση και θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν περιείχε καρύδια. Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες food porn, όπως για παράδειγμα μπέργκερς και κέικ. Με ένα ειδικό τεστ ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν πιει το smoothie με τα καρύδια παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τον προσωπικό έλεγχο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα αποτελέσματα της μελέτης. Όταν οι συμμετέχοντες τρώνε καρύδια, αυτό το μέρος του εγκεφάλου τους αναβοσβήνει και γνωρίζουμε ότι αυτό συνδέεται με το εάν αισθάνονται περισσότερο ή λιγότεροι πεινασμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Χρήστος Μαντζόρος, MD, PhD, σύμφωνα με το Science Daily.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!