GOOD LIFE

Τελικά πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορωνοϊό από τα τρόφιμα;

Την περίοδο της καραντίνας είχαν γίνει viral στο Διαδίκτυο βίντεο με συμβουλές ειδικών για το πόσο σχολαστικά θα πρέπει να πλένουμε τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά και πως θα καθαρίζουμε τις συσκευασίες τροφίμων από τα σουπερμάρκετ, για να αποφύγουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού. Μήπως όμως τελικά αυτό είναι υπερβολικό; 

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάδα, είναι λογικό να επαναφέρει την ανησυχία σχετικά με το πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον ιό. Μεταξύ άλλων, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ανησυχούν για το εάν ο κορωνοϊός μεταδίδεται και μέσω των τροφίμων.

Σε αυτή την ανησυχία έρχεται να απαντήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που όπως διαβάζουμε στο olivemagazine.gr, υποβάθμισε πρόσφατα τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κορωνοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα. «Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥ, Δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του ιού».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!